"IZGLEDA KAO NLO" Planinar uočio misteriozni objekat na planini: Bio sam zatečen kada sam ga ugledao
Foto: Youtube prtscr/ RT

"IZGLEDA KAO NLO" Planinar uočio misteriozni objekat na planini: Bio sam zatečen kada sam ga ugledao

Planeta -

Kada je Kreg Mjur uočio objekat dok je išao na vrh brda, pomislio je da je dožveio bliski susret treće vrste. Međutim, iako (očigledno) nije NLO, sjajni, srebrni monolit u blatnjavom delu planine Povis bio je zapanjujuće misteriozan.

- Kada sam ga prvi put video, bio sam pomalo zatečen jer je izgledao kao neka vrsta NLO-a - rekao je Mjuir, građevinar koji živi u blizini.

- Izgledalo je kao veoma fini metalni materijal, skoro kao hirurški čelik. Čelična konstrukcija je bila dugačka skoro 10 stopa i izgledala je savršeno izravnana i stabilna, uprkos vetrovitom vremenu - rekao je on.

Nakon niza monolita koji su se pojavili širom sveta 2020. godine – na ostrvu Vajt, u Rumuniji i pustinji u Juti – teoretičari zavere spekulisali su da bi vanzemaljci mogli da stoje iza struktura.

Pošto ne postoji način da se monolit odveze do vrha brda, Mjuir je sugerisao da ga je mogla odneti grupa ljudi ili ga je helikopter ostavio na mestu.

- Nije izgledalo kao da je bačeno unutra, već je tačno stavljeno u zemlju. Međutim, oko njega nije bilo očiglednih tragova i moglo bi se pomisliti da će oko toga biti mnogo nereda, ali nije bilo - rekao je on.

Još se niko nije javio da preuzme odgovornost za velški monolit, koji liči na onaj koji se pojavljuje u filmu Stenlija Kjubrika 2001: Odiseja u svemiru.

Najnoviji monolit - velika, uspravna struktura obično napravljena od kamena - sličan je onom pronađenom na plaži Kompton na ostrvu Vajt pre četiri godine, za koji je takođe opisano da je visok oko 10 stopa.

Prvi monolit prijavljen u Juti prvobitno su primetili državni zvaničnici za divlje životinje koji su pomagali u prebrojavanju ovaca iz helikoptera.

Kurir.rs/Guardian

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track