"DRŽITE SE PODALJE OD NJE!" Mačka upala u rezervoar sa otrovnim hemikalijama, a sada predstavlja VELIKU PRETNJU (FOTO/VIDEO)
Foto: Printscreen/X

odali je tragovi šapa

"DRŽITE SE PODALJE OD NJE!" Mačka upala u rezervoar sa otrovnim hemikalijama, a sada predstavlja VELIKU PRETNJU (FOTO/VIDEO)

Planeta -

Stanovnici grada na zapadu Japana upozoreni su da se drže dalje od mačke nakon što je upala u rezervoar sa otrovnim hemikalijama.

Upozorenje dolazi nakon što je fabrički radnik pronašao otiske žutih šapa koje vode dalje od kontejnera.

Zatim su pregledani bezbednosni snimci i videlo se da mačka beži ostavljajući trag otisaka šapa.

Zvaničnici u Fukujami zamolili su javnost da se kloni životinje i prijavi policiji svako viđenje.

Pretpostavlja se da je radoznala mačka bila u bačvi sa heksavalentnim hromom, visoko kiselom i kancerogenom hemikalijom koja je narandžaste i braon boje.

Pronašli tragove šapa

Član osoblja je pronašao tragove šapa kada su juče stigli na posao u fabriku Nomura Plating Fukuiama, prenosi novinski sajt Asahi.

Tim za zaštitu životne sredine grada Fukujame upozorio je javnost da ne dira "mačku koja izgleda nenormalno", ali je takođe rekao da je životinja možda umrla od posledica incidenta.

Kompanija koja je vlasnik fabrike saopštila je da je rezervoar bio prekriven čaršavom, ali da je taj deo navodno prevrnut.

Prema novinskoj agenciji AFP, portparol kompanije je rekao: „Incident nas je osvestio i rešili smo da preduzmemo mere da sprečimo male životinje poput mačaka da se ušunjaju, što je nešto što nikada ranije nismo očekivali."

Heksavalentni hrom može izazvati iritaciju kože, respiratorne probleme i slepilo, a osoblje mora da nosi maske i gumene rukavice kada radi u blizini supstance.

Zvaničnici kažu da od utorka nije bilo prijavljenih viđenja mačke.

(Kurir.rs/ BBC/ Preneo: T.A./ Foto: Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track