BAJDENOV SIN ODBIJA POZIV: Neće se pojaviti na saslušanju pred Kongresom u vezi sa optužbama za neplaćanje poreza
Foto: AP Jose Luis Magana

BAJDENOV SIN ODBIJA POZIV: Neće se pojaviti na saslušanju pred Kongresom u vezi sa optužbama za neplaćanje poreza

Planeta -

Sin američkog predsednika Džozefa Bajdena, Hanter Bajden, neće se pojaviti 20. marta na saslušanju pred Kongresim odborom, a njegov advokat je poručio republikancima u Predstavničkom domu da "Hanter Bajden odbija njihov poziv na osrednju karnevalsku predstavu".

Ovaj odgovor predsedavajućem odbora Predstavničkog doma za nadzor i odgovornost Džejmsu Komeru upućen je nakon što je određen datum saslušanja Hantera Bajdena bez prethodnih konsultacija o njegovoj dostupnosti i uporedo sa zakazivanjem svedočenja nekih bivših poslovnih partnera predsednikovog sina koji su bili kritični prema njemu, preneo je vašingtonski dnevnik Hil.

Hanter Bajden, Dzo Bajden
foto: EPA/ ANDY WONG / POOL

Advokat Ebi Lovel rekao je da je Komerov poziv stigao "bez prethodne komunikacije" i da je odredio datum saslušanja dan pre nego što bi Bajden trebalo da se pojavi pred sudom u Kaliforniji u vezi sa optužbama za neplaćanje poreza.

- Moram da priznam da sam iznenađen vašim ishitrenim zahtevom. Posle svedočenja od šest i više sati 28. februara 2024. godine, zajedno sa spoznajom da je vaša istraga zasnovana na spletu zavera koje su ispleli osuđeni lažovi i optuženi ruski špijun, mislio sam da ćete čak i vi priznati da je vaš neosnovani postupak opoziva završen, napisao je Lovel.

Prema njegovim rečima čak i pre nego što je svedočio Hanter Bajden, svedok za svedokom je potkopavao centralnu premisu "stranačke šarade republikanaca".

Kurir.rs/Novosti/Hil/Preneo: P. P.

Bonus video:

03:16

AMERIKANCIMA 11. SEPTEMBAR I TRAMP MOGU DA SE DESE JEDNOM! Jovanović prognozirao: Ako isti trendovi ostanu, BAJDEN POBEDUĐE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track