BIZARNO: Platila pravo bogatstvo da se pepeo njenog muža pretvori u ogrlicu, a onda doživela šok:" AKO TO NIJE ON, KO JE ONDA?!"
Foto: Shutterstock

JEZA

BIZARNO: Platila pravo bogatstvo da se pepeo njenog muža pretvori u ogrlicu, a onda doživela šok:" AKO TO NIJE ON, KO JE ONDA?!"

Planeta -

Žena koja je izgubila muža ostala u šoku nakon što je saznala da pepeo koji je koristila za izradu posebnog nakita u čast svog pokojnog muža možda ne pripada njemu.

Vlasti istražuju pogrebno preduzeće u severnoj Engleskoj koje je pružalo njegove usluge.

Zabuna se dogodila u Legasi Independent Fjunural Direktors u Engleskoj, gde su vlasti u utorak potvrdile da su pronašle tela 35 preminulih osoba između 8. i 9. marta nakon izveštaja o „zabrinutosti za brigu o pokojnicima“.

Tokom vikenda, jednoj porodici je policija rekla da je telo njihove voljene osobe koja je umrla u julu 2023. još uvek u zamrzivaču u toj firmi i da njegova ožalošćena supruga mora doći da ga identifikuje.

Prijatelj te žene, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je za Telegraf da je nekoliko žena u porodici nosilo nakit napravljen od pepela za koji je rečeno da pripada njihovoj voljenoj osobi.

Porodica izbezumljena

„Udovica je izbezumljena. Porodica je mislila da imaju njegove posmrtne ostatke, a sada se pitaju 'ako nije on, ko je onda?'”, rekao je udovičin prijatelj za list.

„Oni sada ponovo tuguju, nisu zatvorili to poglavlje“, rekao je prijatelj.

„Policija je sada rekla njegovoj udovici da će morati da ode i identifikuje telo svog mrtvog muža - zamislite to!", dodali su.

Udovica, ćerka i unuka pokojnog čoveka "platile su dosta novca" da se pepeo njihove voljene pretvori u kristalni nakit, rekao je prijatelj.

Policija Hambersajd potvrdila je u utorak da je izvukla tela 35 preminulih osoba iz pogrebnog preduzeća, a formalna identifikacija tek treba da se obavi.

Pomoćnik šefa policije Tom McLuglin rekao je da su vlasti pronašle "veću količinu onoga za šta sumnjamo da je ljudski pepeo."

Uhapšen muškarac i žena

Muškarac star 46 godina i žena od 23 godine, čiji identitet policija nije saopštila, uhapšeni su zbog sumnje da su sprečili zakonito i pristojno sahranjivanje, prevaru lažnim predstavljanjem i prevaru zloupotrebom položaja.

Njih dvoje su kasnije pušteni uz kauciju, saopštila je policija.

Svi koji su zabrinuti za brigu o svojim pokojnim najmilijima mogu da se jave, napominjući u četvrtak da je namenska telefonska linija primila preko 1.000 poziva od petka.

„Shvatam da je ovo uznemirujuće vreme za sve pogođene i ne sumnjam da će to imati značajan uticaj na sve naše lokalne zajednice i šire“, dodao je policajac.

„Međutim, ovo je neverovatno duga istraga i pritom veoma zamršena, sa mnogo linija istrage", završava on.

(Kurir.rs/ The NewYork post/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja