MISLIO DA SE NEĆE SAZNATI: Lekar izdavao recepte narkomankama, a kada se saznalo šta traži za uzvrat svi ostali u ŠOKU
Foto: Shutterstock

jezivo

MISLIO DA SE NEĆE SAZNATI: Lekar izdavao recepte narkomankama, a kada se saznalo šta traži za uzvrat svi ostali u ŠOKU

Planeta -

Pedijatar iz Misurija optužen je da je vršio pritisak na žene da imaju seks u zamenu za tablete na recept.

Dr Kreg Špigel (67) navodno je nezakonito napisao 1.200 lažnih recepata za najmanje 25 pacijenata od 2014. do 2022. godine, od kojih je mnoge znao da su zavisnici od droge ili da su se lečili kada su bili maloletni.

Zauzvrat, Špigl, muž i otac, zahtevao je gotovinu ili seksualne usluge, prema tužbi Misurija podnetoj na saveznom sudu.

Pritužba uključuje detalje o manipulisanju ženama da obavljaju oralni seks i druge usluge u zamenu za Ksanak, Okicodone i druge lekove, da šalju eksplicitne fotografije, i bio je "neprikladan" sa najmanje jednom od njegovih pacijenata tokom pregleda.

Ako bude osuđen za ilegalnu distribuciju kontrolisane supstance, dr Špigl bi mogao da se suoči sa do 20 godina zatvora.

Tužioci su u žalbi federalnom sudu napisali da je dr Špajgel podelio „preko 73.000 pilula sa kontrolisanim supstancama“ najmanje 25 osoba, iako je u tužbi navedeno da je broj ljudi kojima je nezakonito dao pilule verovatno veći.

Aderal, oksikodon i Ksanak bili su među lekovima koje je Spiegel prepisivao u zamenu za seksualne odnose.

Ucenjivao žene

Žene su izjavile da ih je često ucenjivao za seks, govoreći stvari poput „duguješ mi“ za davanje recepta.

Jednoj od žena rekao je da 'nosi manje slojeva' na predstojećem sastanku. U drugom slučaju, poslao je poruku da će joj poslati recepte 'pod pretpostavkom da ona održi obećanje.'

Druga žena je navela da je doktor postao nasilan prema njoj dok ju je primoravao da izvrši oralni seks nad njim u javnom kupatilu, iako dalji detalji izneti u sudskim dokumentima nisu javno dostupni.

Još jedna žena koja je u pritužbi identifikovana samo kao C.S. je upoznata sa doktorom preko prijatelja koji je obećao da će joj dati bilo koji recept u zamenu za 'ručni posao' dok je u toplesu.

C.S. je kasnije u više navrata dobijala recepte za lekove protiv bolova i stimulanse od dr Spiegel-a kroz ovaj dogovor.

Znao da pacijentkinje imaju problem

Prema sudskim dokumentima, imao je evidenciju da je davao tablete pacijentima za koje je znao da imaju probleme sa zavisnošću, uključujući i onu koja se zove N.L. u izjavi pod zakletvom. Umrla je od predoziranja 2022.

Kasnije, kažu tužioci, dokazi su pokazali da je godinama manipulisao njome, poslavši joj jednog dana poruku: „Neprijatno iznenađenje. Nema slika!!'

Kasnije je dodao: „Pretpostavljam da nema smisla da se nerviram. Naša interakcija je obično jednosmerna ulica. Radim stvari koje sam obećao. Obećavaš mnogo, ali retko ispunjavate. Nisam siguran zašto trošite dah obećavajući bilo šta.'

Spiegel je lekar u ovoj oblasti više od trideset godina i ima počasni položaj na fakultetu Medicinskog fakulteta Univerziteta u Vašingtonu.

Na mreži je naveden kao lekar u SSM Health DePaul Hospital-St. Louis.

Čak i nakon što je NL umro, nastavio je sa svojom ilegalnom šemom. Prema tužiocima, Špigla "ne smetaju nikakve posledice njegovih postupaka".

Optužbe su, kažu, "izuzetno ozbiljne".

Savezni sudija će odlučiti da li se Špiglu može dozvoliti da ostane na slobodi dok njegov slučaj bude napredovao na sudu, ili ga treba odmah zatvoriti.

Tužioci tvrde da bi njegovo puštanje na slobodu predstavljalo rizik da pobegne iz države i rekli su da "ne postoje uslovi" pod kojima bi trebalo da bude pušten na slobodu.

(Kurir.rs/ DailyMail/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track