"MRDAO SE JOŠ 23 MINUTA" Užas na farmama koje SNABDEVAJU KOŽOM modne gigante, krokodile ubijaju sečivom, a pitone čekićem (VIDEO)
Foto: screenshot Facebook/PETA Asia

uznemirujuće

"MRDAO SE JOŠ 23 MINUTA" Užas na farmama koje SNABDEVAJU KOŽOM modne gigante, krokodile ubijaju sečivom, a pitone čekićem (VIDEO)

Planeta -

Farme reptila na Tajlandu koje snabdevaju kožom modne gigante ubijaju zmije udarajući ih čekićima u glavu!

Video snimci i fotografije sa farmi CCBI i Si Satchanalai pokazuju krajnje uznemirujuće načine ubijanja pitona. Na snimku se vidi kako radnici stave glavu pitona na sto i više puta je udaraju čekićem. Stručnjaci navode da šokantna metoda možda neće ni nokautirati zmije. Vidi se i kako radnici zabijaju metalnu kuku kroz glavu pitona i upumpavaju vodu u zmiju kako bi lakše skinuli kožu.

Farma krokodila Phokathara, koja snabdeva kožom brendove kao što su Guči i Iv Sen Loran, takođe ubija gmizavce koristeći šokantne i bolne metode.

Snimak su dobili prikriveni istražitelji iz grupe za zaštitu prava životinja PETA koji su razgovarali sa vlasnicima farmi i obišli njihove objekte.

Vlasnici farmi CCBI i Si Satchanalai, otac i sin, rekli su istražiteljima da snabdevaju kožom i Luj Viton. Ogromna farma CCBI imala je 15.000 pitona u zatočeništvu i ubijala je 20 do 30 dnevno zmija tokom užurbanih sezona da bi ispunila ugovor od 5.000 kože sa kožarom Karavela ove godine.

Zmijske kože se koriste za pravljenje torbi, cipela, kaiševa i drugih modnih dodataka koji se prodaju širom sveta od strane luksuznih brendova.

Pitoni na dve farme su uzgajani u zatočeništvu i smešteni u potpuno gole male kaveze i kutije ponekad klizeći u sopstvenom izmetu.

Кliford Vorvik, stručnjak za reptile kome je PETA pokazala snimak, rekao je da su zmije verovatno bile svesne tokom svoje bolne smrti. Mnoge zmije su se kretale tokom i čak i nakon procesa koji je trebalo da ih ubije.

Istražitelji su takođe obišli farmu krokodila koja je snabdevala Кaravelu i posmatrali kako radnici pokušavaju da ubiju životinje "ubodom u potiljak" da bi im presekli kičmenu moždinu.

- Noge životinje su nastavile da se kreću najmanje 23 minuta nakon što mu je radnik nasilno zabio metalno sečivo u vrat. Naučna procena sugeriše da krokodili mogu ostati živi i svesni više od sat i po nakon što su zadobili takve povrede - navodi PETA.

Vlasnik farme tvrdio je da na farmi ima 4.000 krokodila koji se prema navodima organizacije PETA nalaze u mutnim bazenima punim bolesti.

(Kurir.rs/Dejli mejl/Preneo Z.Ko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track