BIZARNO: Ubijaju životinje pa onda njihove leševe ostavljaju na javnim mestima, a sve to kako bi POSLALI JEZIVU PORUKU (FOTO)
Foto: Shutterstock

ŠOK

BIZARNO: Ubijaju životinje pa onda njihove leševe ostavljaju na javnim mestima, a sve to kako bi POSLALI JEZIVU PORUKU (FOTO)

Planeta -

Detektivi koji tragaju za počiniocima mučne deponije mrtvih životinja ispred seoske prodavnice otkrili su novi trag.

Oko 50 krvavih zečeva ostavljeno je na ulazu u jednu prodavnicu u Hempširu.

Osumnjičeni su u četvrtak uveče čak nabili sovu i vetrušku na kvake na vratima prodavnice i trljali životinjsku krv i creva po prozorima.

Meštani veruju da je to primer duboko zlokobne 'poruka' od krivolovaca da ih obeshrabre da se mešaju u njihove aktivnosti.

Ostala divlja stvorenja, uključujući zečeve, fazane, jelene i ptice grabljivice, bačena su na okolne puteve i polja poslednjih nedelja, uključujući mračnu kolekciju od 27 zečeva ispred osnovne škole.

Policija pozvala građane u pomoć

Policija u Hempširu rekla je da njeni detektivi traže da identifikuju vlasnike srebrnog Suzuki Grand Vitara - i pozvala je javnost na pomoć u tome.

Portparol policije je rekao: „Možemo da potvrdimo da istražujemo nakon izveštaja da je nekoliko mrtvih životinja ostavljeno ispred prodavnice u Brotonu.Životinje su pokupljene i uviđaj je u toku. U okviru naše istrage tražimo da identifikujemo vlasnike srebrnog Suzuki Grand Vitara."

„Ako ste videli vozilo koje odgovara ovom opisu u oblasti između četvrtka uveče i petka ujutru, javite nam se", dodaje on.

Smatra se da su krivolovci povezani sa bandama koje vode međunarodne kockarske sindikate, zarađujući stotine hiljada funti po noći.

Veruje se da love ilegalno koristeći oružje i agresivne, posebno uzgajane bikove, a svoje aktivnosti emituju uživo na Fejsbuku , kladeći se na to koliko životinja psi mogu da ubiju.

Jedan lokalni farmer rekao je: „U suštini nam se smeju u lice. Užasan prikaz koji su ostavili ispred naše prodavnice očigledno ima za cilj da nam stavi do znanja da su nepobedivi."

(Kurir.rs/ DailyMail/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track