VELIKI UKRAJINSKI NAPAD NA BELGOROD: Eksplozije odjekuju gradom (VIDEO)
Foto: AP Vadim Belikov, Shutterstock

VELIKI UKRAJINSKI NAPAD NA BELGOROD: Eksplozije odjekuju gradom (VIDEO)

Planeta -

Ukrajinske formacije ponovo su granatirale Belgorod.

Nekoliko projektila PBO nije nije mogao da se presretne, šteta je nastala u privatnom sektoru, a ruševine su pale na jedno od gradskih preduzeća.

Prema nekim izveštajima, položaj Oružanih snaga Ukrajine u Lipcima, odakle je izvršeno granatiranje Belgoroda, napadnut je projektilom iz Iskander.

Legija "Sloboda Rusije" , čiji se pripadnici bore na strani Ukrajine, za danas je najavila masovni napad na vojne objekte i položaje ruskih oružanih snaga u Belgorodu

Saopšteno je da će to biti izvršeno u 17 časova. Stanovnici koji nisu imali vremena da napuste region pozvani su da odu u skloništa: "Ne morate da postanete živi štit za Putinove snage bezbednosti. Čuvajte sebe i svoje najmilije".

Svrha udara na Belgorod, koje je Kijev prethodno izveo, bila je da se poremeti proces glasanja na ruskim predsedničkim izborima, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ranije je guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov izvestio da je PVO sistem oborio 8 granata višecevnog raketnog sistema Vampir na prilazu Belgorodu.

Prema rečima guvernera, u subotu ujutro u Belgorodu su dve osobe poginule, a tri su povređene. Kasnije je rusko Ministarstvo odbrane izvestilo da su ruske snage protivvazdušne odbrane uništile još 15 granata RM-70 Vampire MLRS koje je ispalila Ukrajina iznad Belgorodske oblasti.

„Danas su ponovo udarili na Belgorod, a pre toga, upravo da bi poremetili glasanje, da bi zastrašili ljude“, rekla je Zaharova, govoreći na predavanju „Snaga i jedinstvo: pozitivne promene u ruskom društvu“ Ruskog društva „Znanje“.

Ranije su međunarodni posmatrači rekli za RIA Novosti da će stanovnici Belgoroda glasati uprkos „teškoj situaciji“.

Kurir.rs/RIA Novosti/Preneo; P. P.

Bonus video:

02:13

UKRAJINCI IDU KA KRIMU?! Analitičarka tvrdi: Razgovor nemačkih oficira o isporuci Taurusa je MONTIRAN i to iz JEDNOG RAZLOGA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track