TRAMP ŽESTOKO OSUO PALJBU PO BAJDENU: "Vreme do izbora deluje kao večnost, naneće nam ŠTETU BEZ PRESEDANA"
Foto: AP Mike Stewart

TRAMP ŽESTOKO OSUO PALJBU PO BAJDENU: "Vreme do izbora deluje kao večnost, naneće nam ŠTETU BEZ PRESEDANA"

Planeta -

Preostalo vreme do američkih predsedničkih izbora u novembru deluje kao večnost u pogledu štete koju sadašnji vlasnik Bele kuće Džo Bajden može da nanese zemlji, rekao je bivši američki predsednik Donald Tramp, obraćajući se pristalicama u Dejtonu, u Ohaju.

- Sedam meseci nije mnogo, s jedne strane. Ali s druge strane, to je večnost, jer ovi momci (Bajdenova administracija) mogu imati vremena da nanesu štetu bez presedana - rekao je on.

- Večnost je ako vašom državom upravljaju nesposobni ljudi - dodao je on.

Bivši američki lider smatra da su akcije Bajdenove administracije "uništile američku ekonomiju", doprinele prilivu migranata i povećanju inflacije.

- Najlakši način da se preokrenu sve Bajdenove katastrofe je da me jednostavno vratite u Belu kuću. Možemo da se nosimo sa ovim“, rekao je Tramp.

Tramp je već dobio potreban broj delegatskih glasova da postane republikanski kandidat za predsednika Sjedinjenih Država. A Bajden je, zauzvrat, obezbedio podršku dovoljnog broja delegata Demokratske stranke.

Tako će se verovatno odvijati borba između istih kandidata kao i pre četiri godine, kada je Bajden pobedio Trampa, koji je tražio reizbor na najvišu državnu funkciju.

Američki predsednički izbori održaće se 5. novembra.

(Kurir.rs/TASS/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track