PRE DVA MESECA JE UŠLA U VOZ, PA NESTALA BEZ TRAGA: I dalje traje potraga za studentkinjom, porodica uputila SRCEPARAJUĆI APEL
Foto: North Yorkshire Police

PRE DVA MESECA JE UŠLA U VOZ, PA NESTALA BEZ TRAGA: I dalje traje potraga za studentkinjom, porodica uputila SRCEPARAJUĆI APEL

Planeta -

Policija u Engleskoj i dalje traga za Eni Driden (20), studentkinjom koja je nestala pre dva meseca, a još uvek nema informacija o tome gde se ona nalazi uprkos masovnoj potrazi u planinama.

Ona je 4. januara ušla u voz u Midlsburgu u Severnom Jorkširu, a potom sišla na stanici Batersbi u selu u Nacioinalnom parku Jork Murs. Od tada joj se gubi svaki trag, a policija sumnja da je doživela nesreću prilikom pešačenja po udaljenim močvarama ili čak da je završila u Londonu.

Istragu je prvo pokrenula policija iz Klivlenda, ali je prebačena policiji Severnog Jorkšira nakon što su se pojavili video snimci nadzorne kamere na kojima se vidi Eni kako izlazi iz voza u Batersbiju.

Danas se navršava dva meseca od kako je istraga proširena kako bi obuhvatila veće područje prema selu Kastleton, blizu Vitbija. Porodica nestale Eni je prošlog meseca uputila očajnički apel za pomoć, rekavši da ne mora da se vrati kući, već samo da im da znak da je dobro.

Međutim, iako je policija Severnog Jorkšira, koja je vodila potragu zajedno sa ekipama za spasavanje u planinama, uložila ogroman napor, nisu se dogodili značajni razvoji.

Eni je viđena na snimcima kako ulazi u voz na stanici Univerzitetska bolnica Džejms Kuk u Midlsburgu malo posle 14 časova 4. januara, pre nego što je izašla na stanici Batersbi oko pola sata kasnije. Osim Severnog Jork Mursa, postavljena su i pitanja da li je Eni na neki način mogla otputovati u London nakon što se saznalo da ima veze u Sidkapu.

Međutim, policija je rekla da Severni Jorkšir ostaje fokus njihove potrage.

- Volimo te i nedostaješ nam, događaji kod kuće koji su te uznemiravali sada su se završili. Toliko ljudi brine za tebe, dobijamo toliko poruka od onih koji su zabrinuti za tebe. Molimo te samo da se javiš nekome - poručila je njena porodica.

Policija je ranije zamolila javnost da ne nagađa o poruci porodice na društvenim mrežama, jer su sadržaj poruke "lične za nju i njene voljene".

Inspektorka Fiona Makjuan navela je da je Eni poznata po boravku na otvorenom i kampovanjima, te da će ukoliko je to u pitanju, brzo doći kući mokra i blatnjava.

Eni ima tamnu kosu sa karakterističnim plavim pramenom i ožiljak iznad gornje usne. Poslednji put je viđena kako nosi karakterističan zeleno-crni ruksak za planinarenje. Opisana je kao visoka oko 178 centimetara i vitka.

(Kurir.rs/Telegraf/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track