BAJDEN BESAN KAO RIS! Predsednik SAD psovao i vikao na saradnike, POSLANIK OTKRIO DETALJE
Foto: Shawn Thew - Pool via CNP / INSTAR Images / Profimedia

BAJDEN BESAN KAO RIS! Predsednik SAD psovao i vikao na saradnike, POSLANIK OTKRIO DETALJE

Planeta -

Na privatnom sastanku u Beloj kući u januaru, saveznici američkog predsednika Džo Bajdena su mu saopštili da su njegove ankete u Mičigenu i Džordžiji pale zbog njegove politike prema ratu između Izraela i Hamasa.

Naime, Bajdenu su rekli da ne može sebi da priušti kontra postupke ako želi da još jednom pobedi Donalda Trampa. Bajden je tada počeo da viče i psuje, rekao je poslanik upoznat sa sastankom.

Verovao je da je radio ono što je ispravno, uprkos političkim posledicama, istaknutno je.

Upitan o ovom incidentu, Endrju Bejts, portparol Bele kuće, rekao je: "Predsednik Bajden donosi odluke o nacionalnoj bezbednosti samo na osnovu potreba nacionalne bezbednosti zemlje – bez drugog faktora."

Bajdenov rejting od 38 odsto podrške u ovoj fazi kalendara je niži nego kod poslednja tri predsednika koji su izgubili reizbor: Trampa (48%), Džordža Buša (39%) i Džimija Kartera (43%), prema istraživanja Galupa.

Bajden je dugo verovao da ne dobija dovoljno priznanja za njegovu ekonomsku politiku koja je stvorila 15 miliona novih radnih mesta. U želji da dopre do rasejanih glasača koji se možda kolebaju, rekao je svom timu koji mu piše govor da ublaže uzvišenu retoriku i jasno iznesu šta je uradio, rekla je osoba upoznata sa pripremama za njegov govor.

(Kurir.rs/NBC/Preneo: A.N.)

Bonus video:

11:26

BAJDEN POPRAVIO POZICIJU, SADA SU ŠANSE PODJEDNAKE! Stručnjaci analizirali predstojeće izbore u Americi: SLEDI REPRIZA DUELA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track