ŽENA NEKOLIKO PUTA DOBILA NA LUTRIJI, A ONDA JE POLICIJA POKRENULA ISTRAGU: Razlog neverovatan, a njena izjava je sve ŠOKIRALA
Foto: Ivan Smuk / Alamy / Alamy / Profimedia

NEVERICA

ŽENA NEKOLIKO PUTA DOBILA NA LUTRIJI, A ONDA JE POLICIJA POKRENULA ISTRAGU: Razlog neverovatan, a njena izjava je sve ŠOKIRALA

Planeta -

Britanska penzionerka Amelija Barnham je nekoliko puta dobila na lutriji. Multinacionalni operater lutrije je zbog toga angažovao istražitelje da provere 69-godišnjakinju iz Londona, a ona kaže kako se zbog toga oseća kao kriminalac.

Amelija Barnham je u prošlosti osvojila nekoliko novčanih iznosa u ukupnoj vrednosti od 23.600 funti i trošila je 60 funti nedeljno na srećke.

Nakon njenog poslednjeg dobitka od 800 funti na listiću HotPiks kojeg je platila samo funtu, operateri lutrije su počeli da istražuju 69-godišnju penzionerku.

Oni su u njenu kuću poslali detektiva kako bi dokazali njen identitet.

"Tretirali su me kao neku vrstu kriminalca i bilo je zastrašujuće imati nekoga u kući" rekla je Amelija.

Problemi penzionerke počeli su kada je svoj dobitak pokušala da podigne u pošti, ali su je umesto toga uputili u supermarket Tesko gde je prethodno kupila loto listić. U supermarketu je dobila upute da kontaktira kompaniju koja upravlja lutrijom.

Amelija je loto kompaniji poslala fotografiju dobitnog listića, a oni su joj potom poslali istražitelja. Istražitelj je posetio njen dom krajem februara i fotografisao njen listić, bankovnu karticu, bankovne izvode, pasoš pa čak i samu Barnham. Uprkos uveravanjima istražitelja da bi trebalo da dobije odgovor u roku od sedam dana, Barnham još uvek čeka isplatu svog dobitka.

Pravila su se promenila tako da se nagrade između 500 i 50.000 funti više ne mogu podići u pošti. Umesto toga, dobitnici sada moraju kompaniji koja zastupa lutriju da pokažu dobitni listić. Menadžer kompanije izvinio se penzionerki i objasnio da su sigurnosne provere važan deo procesa provere dobitnog listića.

(Kurir.rs/Fenix/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track