MALA VERA PREVRNULA OČI I PREMINULA NAKON VAĐENJA ZUBA: Tragedija na klinici, dete se uplašilo, ali roditelji povukli KOBNI POTEZ
Foto: Printscreen

tuga

MALA VERA PREVRNULA OČI I PREMINULA NAKON VAĐENJA ZUBA: Tragedija na klinici, dete se uplašilo, ali roditelji povukli KOBNI POTEZ

Planeta -

Šestogodišnja devojčica preminula je nakon vađenja zuba u privatnoj stomatološkoj klinici u ruskom gradu Kudrovu!

Roditelji su u nedelju doveli dete na kliniku, međutim, devojčica je nakon vađenja zuba pod anestezijom izgubila svest. Lekari hitne pomoći koji su došli na klinku nisu uspeli da joj spasu život.

Lokalni TV kanal 78 navodi da su devojčicu roditelji doveli na kliniku na pregled kako bi dobila potvrdu o oralnom zdravlju, koja je bila neophodna za predstojeću operaciju, a zubar je odlučio da joj izvadi zub.

Devojčica se posle anestezije osećala loše, ubrzo je povratila, a oči su počele da joj se prevrću.

Fontanka saznaje da je devojčica došla kod stomatologa u okviru rutinske pripreme za operaciju. Navodno je trebalo da se uskoro podvrgne operaciji srca kako bi zamenila pejsmejker.

- Devojčica je anestezirana mepivakainom i izvađen joj je zub nakon čega joj je pozlilo. Stomatološko osoblje pozvalo je hitnu pomoć, ali napori na reanimaciji nisu dali rezultate - navodi Fontanka.

Kosmolskaja pravda navodi da je zahvat trajao nešto više od sat vremena i da je Vera, kako su nazvali devojčicu, stavljena pod anesteziju ne jednom već navodno tri puta!

- Roditelji ne samo da su lekaru dali dozvolu za uklanjanje zuba već su insistirali da se izvadi. Stomatolog je obavešten o pejsmejkeru. Zub je zapravo vađen duže od sat vremena jer devojčica nije pristala. Bila je hirovita. Dugo su je nagovarali - navodi izvor portala.

Dete prema navodima lokalnih medija nije imalo alergije.

Policija je otvorila krivični slučaj u vezi sa pružanjem usluga koje ne ispunjavaju uslove bezbednosti.

- Mesto incidenta obišla je istražna ekipa koju je predvodio načelnik Odeljenja za uviđaj uz učešće istražitelja i forenzičara - navela je policija.

Telo je poslato u mrtvačnicu kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Trogodišnja devojčica iz Tvera, podsetimo, preminula je nedavno tokom vađenja zuba pod anestezijom na jednoj stomatološkoj klinici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track