ALEKSANDRA PREGAZIO AUTOMOBIL, VOZAČ POBEGAO! Njegov otac uputio SRCEPARAJUĆI APEL: "Predaj se, ne budi PATETIČNA KUKAVICA"
Foto: Youtube/Tödlicher Unfall Wesseling/76Schoeneberg30

ALEKSANDRA PREGAZIO AUTOMOBIL, VOZAČ POBEGAO! Njegov otac uputio SRCEPARAJUĆI APEL: "Predaj se, ne budi PATETIČNA KUKAVICA"

Planeta -

Te noći bol je ušao u živote roditelja. Nepoznati muškarac je pregazio njihovog sina, ubio ga - i pobegao. Sada je porodica u svoje ruke uzela potragu za njim.

Strašna nesreća u Veselingu dogodila se u noći 26. marta 2023. godine. Stanar je oko 1 sat posle ponoći čuo jak prasak u Rodenkirhener štrase, izašao je iz stana i pronašao teško povređenog Aleksandra S. (20).

- Počinilac je nemilosrdno ostavio mog sina da umire na ulici - kaže njegov otac Jirgen S. u snimku koji je porodica sada objavila na Jutjubu.

Aleksandar je preminuo te noći od najtežih povreda u saobraćajnoj nesreći – nakon što su se lekari dva sata očajnički borili za njegov mladi život.

- Aleksandar je imao samo 20 godina. Studirao je psihologiju i honorarno radio u ALDI-ju. Ceo život je još bio pred njim. 20 godina radosti u životu – izbrisane u jednom trenutku. Ostale su nam samo lepe uspomene na voljenog sina - rekao je njegov otac.

Potraga je bila neuspešna

Policija je odmah nakon udesa tragala za vozačem, ali za sada bezuspešno. Na mestu nesreće policija je pronašla delove tamnog BMW-a serije 1 - verovatno 2008. ili 2009. godište.

Na snimku se otac direktno obratio nasilniku:

- Kako živiš s osećajem da si ostavio mladu osobu da umire na ulici i samo pobegao? Pitam te: zar nemaš noćne more? Zar ne razmišljaš o tome svakog dana? Zar ne vidiš trenutak udara u svom umu svaki dan?"

Otac je siguran da zločin opterećuje i počinioca.

"Ne budi patetična kukavica. Predaj se policiji."

Jirgen S. takođe govori o savesti porodice vozača koji je učestvovao u nesreći.

- Da li imate člana porodice, prijatelja ili poznanika sa tamnim BMW-om serije 1 čije ste čudno ponašanje naknadno primetili – kao što je iznenadno povlačenje, tuga ili agresija?

- Pomozite nam da pronađemo osobu koja je oduzela život našeg sina Aleksandra - apelovao je otac.

On je za Bild rekao: "To mi je namera. Želimo da ovo vidi što više ljudi."

Porodica je ponudila nagradu od 10.000 evra za informacije koje dovedu do istrage, identifikacije i hvatanja počinioca ili izvršilaca.

Odeljenje za ubistva Kelna traži informacije na 0221 229-0 ili putem e-pošte na poststelle.koeln@polizei.nrv.de

Kako je saopštilo javno tužilaštvo u Kelnu, trenutno je u planu da se slučaj predstavi u jednom od narednih izdanja ZDF programa "Aktenzeichen XY... unsolved".

Za relevantne informacije istražitelji žele da ponude i 3.000 evra.

(Kurir.rs/Telegraf/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track