PROVALIO GREŠKU U BANKOMATU, PA SE MASNO OBOGATIO: Barmenu mašina isplaćivala pare koje nije imao na računu, sve zbog OVOG
Foto: Printscreen/Reddit

PROVALIO GREŠKU U BANKOMATU, PA SE MASNO OBOGATIO: Barmenu mašina isplaćivala pare koje nije imao na računu, sve zbog OVOG

Planeta -

Den Sonders, barmen iz Australije, je slučajno otkrio grešku u bankomatu, a onda mu je isti isplatio 1,6 miliona dolara. Posle 5 meseci je završio iza rešetaka.

Den je izašao na piće sa prijateljima, a onda je otišao do bankomata kako bi podigao novac. Bankomat mu je omogućavao da podigne mnogo više novca nego što je imao na stanju računa. Posle nekoliko pokušaja, 29-godišnjak je shvatio da je pronašao rupu u sistemu i tako se nakratko obogatio.

Sledećeg dana je pozvao banku i otkrio da nema nepravilnosti u sistemu.

Den je shvatio da se između 1 i 3 sata ujutru taj bankomat isključuje iz mreže, što mu je omogućava da podigne rekordnu sumu novca, koja nije registrovana. U roku od nekoiliko nedelja uspeo je da prebaci 20.000 dolara.

Den je novac trošio na skupe restorane, piće i priređivao je privatne žurke svakog vikenda. Takođe je isplatio školarine prijateljima, a jednom je uplatio studiranje u Francuskoj. Ovim načinom je ukupno potrošio 1,6 miliona dolara.

Ubrzo je osetio grižu savesti, a onda je kontaktirao banku. Tada mu je rečeno da će ga pozvati policija, što je usledilo čak tri godine posle . Den je uhapšen po 111 tačaka optužnice za prevaru i krađu.

Izašao je iz zatvora u maju 2016. nakon što je proveo godinu dana tamo.

(Kurir.rs/Times Now News/Preneo: A.N.)

Bonus video:

03:43

NEVEROVATNI DETALJI PLJAČKE VEKA! Novinarka Kurira otkrila kako su izneli novac iz BRITANIJE: Ljubomir imao 20 lažnih identiteta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track