PIJANA SLETELA U JEZERO, PA SE UDAVILA: Tragična smrt milijarderke ostavila sve u šoku, njeno bogatstvo se brojalo u MILIJARDAMA
Foto: Frazer Harrison / Getty images / Profimedia

UŽAS

PIJANA SLETELA U JEZERO, PA SE UDAVILA: Tragična smrt milijarderke ostavila sve u šoku, njeno bogatstvo se brojalo u MILIJARDAMA

Planeta -

Američka milijarderka i pomorski tajkun Anđela Čao bila je pijana kada je prošlog meseca odvezla svoj automobil Tesla u jezero i udavila se na ranču u Teksasu, saopštila je policija, a prenosi Bi-Bi- Si.

Udavila se u jezeru

Šerifska kancelarija okruga Blanco saopštila je da je njen nivo alkohola u krvi skoro tri puta veći od zakonske granice. Rekli su da je njena smrt bila nesrećan slučaj.

Ova 50-godišnjakinja je preminula nakon što je 10. februara večerala sa grupom prijatelja na imanju u blizini Džonson Sitija.

Ona je pozvala sedam prijatelja da provedu vikend na njenom velikom ranču, a noć ranije su prisustvovali koncertu repera Pitbula u Ostinu, navodi se u policijskom izveštaju.

Posle večere, ona se svojim automobilom vraćala do kuće, ali je pri kretanju unazad upala Teslom u jezero. Pozvala je pomoć, ali nije bilo načina da je spase. Prijatelji su pokušali da je izvuku, ali bezuspešno. Policija je tek kasnije uspela da razbije staklo i izvuče je, ali je tada već bilo kasno.

Vođa republikanaca u Senatu bio je njen zet

Anđela Čao je bila predsednica i izvršna direktorka porodične brodarske kompanije Foremost Group, koja upravlja globalnom flotom teretnih brodova. Njeno bogatstvo procenjeno je na više od 14 milijardi dolara.

Bila je udata za Džima Brejera, takođe milijardera rizičnih kapitalista.

Njena starija sestra, Elejn Čao, udata je za Miča Mekonela, republikanskog lidera Senata i bila je sekretarka za saobraćaj za vreme predsednika Donalda Trampa i sekretarka za rad u vreme predsednika Džordža V. Buša.

Kada je prošlog meseca objavio da se povlači sa mesta republikanskog lidera u Senatu, Mekonel je sugerisao da je tragedija takođe bila faktor njegove odluke.

(Kurir.rs/ Index.hr/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

01:54

IZGUBE ŽIVOT ZBOG NEPROMIŠLJENOSTI: Ko je kriv za tragične POGIBIJE mladih?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track