OSUĐENI RODITELJI MONSTRUMI! Bolesnu ćerku godinama držali na kauču okruženu crvima i izmetom, a policiju ubeđivali kako su NEVINI
Foto: Printscreen/Drušvene mreže

isplivali jezivi detalji

OSUĐENI RODITELJI MONSTRUMI! Bolesnu ćerku godinama držali na kauču okruženu crvima i izmetom, a policiju ubeđivali kako su NEVINI

Planeta -

Roditelji teško zapuštene žene iz Luizijane koja je pronađena „srasla“ u kauč pun crva osuđeni su u sredu na po 20 godina zatvora nakon što su se prošlog meseca izjasnili da ne osporavaju ubistvo iz nehata.

Šila i Klej Flečer iz Istočne Felisijane uhapšeni su u januaru 2022. nakon što je njihova 36-godišnja ćerka Lejsi Flečer otkrivena mrtva u smrdljivom krateru porodične sofe, prekrivena urinom i izmetom.

Lejsi, koja je nestala iz vidokruga javnosti 2002. kada je imala otprilike 16 godina, nije se pomerila sa lica mesta 12 godina i imala je nešto manje od 45 kilograma kada je pronađena, rekli su tužioci.

Zapanjeni lokalni lekar zaključio je da je umrla od akutnog zanemarivanja - i rekao da je on i dalje traumatizovan ovim slučajem dve godine kasnije.

„Video sam sve vrste smrti i mrtvaca tokom svih godina ovog rada, ali nikada nisam video nešto slično onome što se dogodilo Lejsi“, rekao je Juel Bikam za The Post prošlog meseca.

"Niko ne zaslužuje da tako pati."

Kada je pronađena kosti su joj virile iz tela

Lejsi se 'srasla' sa kaučem kroz svoju istrulelu kožu, a kada je pronađena, kosti su joj virile iz tela, kaže mrtvozornik.

„Poštujemo odluku sudije. Da imate konja koji je bio u štali iza vaše kuće, i vratite se tamo i meso je jednostavno nestalo sa njegovog tela, i možete videti otkrivene kosti... Ne biste se tako ni ponašali prema svojoj životinji“, Vest Felisijana Okružni tužilac Sam D'Akuilla todl The Post nakon izricanja presude.

Flečeri su insistirali na svojoj nevinosti, tvrdeći da je Lejsi bila „zdrava uma“ dok je patila od teškog slučaja Aspergerovog sindroma i socijalne anksioznosti koja je prvi put buknula u njenoj mladosti.

Policiji su rekli da je odbila da napusti sofu u dnevnoj sobi, te su joj doneli obroke i postavili joj nošu na kauč.

Takođe su tvrdili da Lejsi pati od sindroma zaključavanja, neurološkog poremećaja koji joj je sprečavao da pomera sve mišiće osim očiju.

Ali nekoliko izvora upoznatih sa slučajem i porodicom reklo je da je to laž - i direktno su okrivili Flečere.

Odveli je kod psihologa kad je imala 14 godina

Prema dosijeu slučaja, Lejsini roditelji su je odveli psihologu oko 2000. godine, kada je imala 14 godina, i rekli da pati od teške socijalne anksioznosti.

Vratili su se doktoru 2010. bez Lejsi i rekli da odbija da napusti njihov dom i da je mokrila i vršila nuždu po podu.

Lekar im je tada rekao da razmotre hospitalizaciju, ali oni to nikada nisu uradili.

Bliski porodični prijatelj Džes Izli, koji je poznavao Flečere 25 godina, rekao je da nikada nije znao da imaju ćerku uprkos nedeljnim okupljanjima.

„Klej i Šila su bili kao vaši uzorni građani.Lepo, tiho. Ili smo bar tako mislili. Izuzetno sam šokiran onim što se dogodilo. Nikada se u životu nisam osećao ovako slomljeno”, rekao je on za The Post

Forenzički patolog Dana Trokclair otkrila je da je Lejsino telo izrešetano dekubitusom i da je pretrpela hroničnu infekciju kostiju sa „polarizujućim vlaknima i crvima ugrađenim u izloženu površinu kostiju“, navodi Dejli mejl.

„Crvi su bili prisutni u perineumu i područjima dekubitusnih čireva. Da su se crvi pojavili nakon smrti, bilo bi barem minimalno prisustvo jaja ili larvi u predelu očiju, ušiju ili nosa“, napisao je on.

Za uzrok smrti navedena sepsa

Njen uzrok smrti je naveden kao sepsa zbog kombinacije višestrukih stanja, uključujući infekciju kostiju, produženu nepokretnost, ekstremnu pothranjenost i „teško hronično zanemarivanje osobe sa posebnim potrebama“

Tužioci su na ročište za izjašnjenje o krivici prošlog meseca doveli advokata žrtve Dejnu Lovet, izvestio je VBRZ.

„Niko nije trebalo da živi kao ona svih ovih godina“, rekao je Lovet.

„Imali su toliko resursa na dohvat ruke. Zašto nije iskoristila te resurse kada je zapravo bila skoro ruku pod ruku sa ljudima koji bi mogli da pomognu, ne znam.”

(Kurir.rs/ The NewYork Times/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track