TREBALO JE DA BUDE ODMOR IZ SNOVA, PRETVORILO SE U KRSTARENJE IZ PAKLA: Ovu noćnu moru nećemo zaboraviti! OVO im bilo sumnjivo
Foto: Printscreen/Youtube

TREBALO JE DA BUDE ODMOR IZ SNOVA, PRETVORILO SE U KRSTARENJE IZ PAKLA: Ovu noćnu moru nećemo zaboraviti! OVO im bilo sumnjivo

Planeta -

Roj Lanseli (71) i supruga Kristin (69), par britanskih penzionera koji se odlučio za dvonedeljno krstarenje Arktikom kako bi proslavili godišnjicu braka, ni slutili nisu kakav ih pakao očekuje.

Umesto romantičnog krstarenja zbog povraćanja i proliva bili su zatvoreni u svojoj kabini šest dana na brodu "Ambasador Ambišn" kojim upravlja "Ambasador Trevel".

Bili su primorani da potraže pomoć brodskog lekara, koji je morao da im da i injekcije protiv mučnine.

A kad su se vratili kući, Kristin je dijagnostikovan giht zbog jakog bola u desnom stopalu, uzrokovanog dehidracijom zbog zaraze, a sumnja se na norovirus.

krstarenje, kruzer, Ambasador Ambišn
foto: Printscreen/Youtube

Tužili organizatora

Par iz malog mesta Grizbi sada je odlučio da tuži organizatora krstarenja.

"Naš odmor iz snova potpuno je uništen. To je trebalo da bude proslava 47 godina zajedničkog života. Umesto toga, bila je to noćna mora koju nikada nećemo zaboraviti‘, kazao je za Dejli Mejl Roj, inače bivši inspektor kontrole kvaliteta.

Par je na krstarenje krenuo iz Liverpula 25. jula prošle godine, a Roj je počeo da se oseća loše za vreme večere samo dva dana kasnije.

Prvo mu je pozlilo, a onda je izgubio i svest na neko vreme. Sledeća četiri dana patio je od mučnine i proliva.

Nakon četiri dana osećao se malo bolje, ali onda se Kristin razbolela s istim simptomima.

Par veruje da su drugi putnici bili u karantinu u isto vreme i da su mnogi objekti na brodu bili zatvoreni od početka krstarenja, bez datog objašnjenja.

krstarenje, kruzer, Ambasador Ambišn
foto: Printscreen/Youtube

"Operativni problemi"

- Od početka smo sumnjali. Sve je bilo zatvoreno, od bazena i spa centra, do bara i teretane, bez objašnjenja. Takođe, 24. jula dobili smo e-poštu u kojoj nas obaveštavaju o kašnjenju ukrcavanja zbog "operativnih problema". Tek nakon što smo isplovili, putnici koji su se ukrcali u Belfastu rekli su nam da su ti "operativni problemi" zapravo bili dubinsko čišćenje broda.

Već na polasku brod je kasnio s isplovljavanjem četiri sata, a Roj kaže kako im je od "Ambasador Trevela" ispod vrata kabine 28. jula stiglo obaveštenje o grešci na brodu i pravilima higijene kojih se moraju pridržavati svi putnici.

- Javne površine na brodu neprestano su dezinfikovane vrlo jakim izbeljivačem tokom celog krstarenja i s obzirom na to da su znali šta se događa, smatramo da je ovo krstarenje trebalo da bude otkazano pre nego što je i počelo.

Par je angažovao advokate da i zvanično podnesu žalbu.

- Detalji koje su Roj i Kristin dali o svom iskustvu s krstarenja su zabrinjavajući. Njihovi slučajevi pokazuju koliko ozbiljne želudačne bolesti mogu biti, naročito na brodu, i nikada ih ne treba umanjivati. Takvi incidenti mogu uključivati, kao u ovom slučaju, zatvaranje u kabinu i propuštanje onoga što je trebalo da bude iskustvo života. Ako se tokom naše istrage otkriju bilo kakvi problemi, ključno je izvući lekcije kako bi se smanjio rizik za buduće putnike - poručuju advokati.

Portparol "Ambasador Trevela" priznao je da su Roj i Kristin Lenseli podneli zvaničnu žalbu, ali nije želeo ništa da komentariše "u ovoj fazi pravnog procesa".

Kurir.rs/Jutarnji/Daily Mail

Preneo: R.J.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track