"HOĆE OVO IZAĆI NA INTERNET, KO ĆE OVO DA VIDI?" U toaletu kafića pronađena skrivena kamera, snimci koji su nađeni ŠOKIRALI SVE
Foto: Shutterstock

"OVO JE BOLESNO"

"HOĆE OVO IZAĆI NA INTERNET, KO ĆE OVO DA VIDI?" U toaletu kafića pronađena skrivena kamera, snimci koji su nađeni ŠOKIRALI SVE

Planeta -

Skrivena kamera je pronađena u toaletu kalifornijskog Starbaksa kupatilu, kažu zvaničnici

Policija San Hozea saopštila je da se to dogodilo na lokaciji pored avenije Kolman i ulice Tejlor.

„To je užasno jer često koristimo toalet i bili smo ovde prošle nedelje“, rekla je stanovnica San Hozea.

Policija je saopštila da je snimak od utorka, 30. januara, između 9 i 19 časova.

Prema detektivima, snimljeno je više od 91 osobe koja je koristila toalet, a najmlađa osoba je imala 4 godine.

„Ovaj snimak je grafički i uključuje više maloletnih žrtava koje su potpuno razotkrivene“, rekla je Tanja Hernandez, službenica za javno informisanje policije San Hozea.

Kamera pronađena ispod lavaboa

Policija je saopštila da je kamera pronađena ispod lavaboa prema toaletu.

Detektivi su uhapsili osumnjičenog 15. marta u njegovoj kući u San Hozeu i pronašli zalihe oružja. Zaplenjeno je dvadeset komada vatrenog oružja, uključujući jurišnu pušku, razne mikro kamere i magacine velikog kapaciteta.

"Bolesno je. To je osećaj da ste ugroženi i ovo je pogrešno“, rekao je stanovnik Gilroja Aleks Orosko. „Drago mi je da su uhvatili osobu i nadam se da će mu čekić teško padati.”

Tomas Plant, profesor psihologije na Univerzitetu Santa Klara, kaže da se privatnost lako može ugroziti tehnologijom. Ne postoji samo osećaj kršenja, već i šta se dalje dešava?

„Osećaju se izloženo i postaje još gore kada počnu da razmišljaju šta će se desiti sa ovom trakom“, rekao je Plante. „Ili će ovo ići na internet? Ko će ovo da vidi?"

Ne zna se da li je poslat na drugu lokaciju

Policija nije mogla da otkrije da li je snimak poslat na drugu lokaciju ili je postavljen na internet.

„Misliš da imaš privatnost, a onda otkriješ da je nemaš“, izrazio je Zapata.

Policija je saopštila da je kameru prvobitno pronašao zaposleni.

„Ne mogu da verujem da se ovo dešava ovde, čak i u ovoj oblasti“, dodao je Orosko. „Ovo je zastrašujuće, ovo je loše za sve. Loše za posao, loše za zajednicu.”

Starbaks je objavio saopštenje u kojem se kaže: „Ovo je duboko uznemirujući incident i zahvalni smo na brzom i detaljnom odgovoru Policijske uprave San Hozea u hapšenju osumnjičenog.U nekom trenutku moramo duboko da udahnemo, damo sve od sebe i pokušamo da izbegnemo paranoju koja bi mogla da se pojavi, znate, nakon što imamo ovakve priče i nakon što imamo ovakva iskustva“, Plante objasnio.

(Kurir.rs/ wbrc/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track