RUSIJA SPREMA LETNJU OFANZIVU I ŠALJE 100.000 VOJNIKA: Stiglo dramatično upozorenje ukrajinskog komandanta!
Foto: Profimedia

RUSIJA SPREMA LETNJU OFANZIVU I ŠALJE 100.000 VOJNIKA: Stiglo dramatično upozorenje ukrajinskog komandanta!

Planeta -

Komandant Ukrajinskih kopnenih snaga general Oleksandr Pavljuk izjavio je da Rusija priprema 100.000 vojnika koji bi mogli da budu iskorišćeni za moguću novu letnju ofanzivu u Ukrajini.

- To neće nužno biti ofanziva. Možda će popuniti jedinice koje su izgubile borbenu sposobnost, ali postoji mogućnost da početkom leta imaju određene snage za vođenje ofanzivnih operacija - rekao je Pavljuk, prenosi Rojters.

Danas je pokrenut masovni udar na ukrajinske energetske objekte, vojnoindustrijski kompleks, železnička čvorišta, arsenale naoružanja i lokacije na kojima su stacionirane ukrajinske snage i strani plaćenici, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Kao rezultat napada, poremećeno je funkcionisanje industrijskih preduzeća koja proizvode i popravljaju oružje, vojnu opremu i municiju.

Pored toga, uništena je strana vojna oprema i municija dopremljena Ukrajini iz zemalja NATO-a, poremećeno je prebacivanje neprijateljskih rezervi na liniju fronta, a pogođene su jedinice ukrajinskih snaga i plaćenika u zonama odmora i oporavka.

Kurir.rs/Rojters/Preneo: P. P.

Bonus video:

02:05

MOGUĆA KOPNENA OFANZIVA AMERIKE NA IRAN? Zoronjić tvrdi: SAD će krenuti u invaziju kao što su na Irak, zato su uplašeni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja