"OVO JE RAT SA ZEMLJAMA KOJE SE BORE PROTIV ISLAMA": ISIS objavio slike napadača posle masakra u Moskvi (FOTO)
Foto: Maksim Blinov / Sputnik / Profimedia

novi detalji

"OVO JE RAT SA ZEMLJAMA KOJE SE BORE PROTIV ISLAMA": ISIS objavio slike napadača posle masakra u Moskvi (FOTO)

Planeta -

Islamska država (ISIS) objavila je fotografiju četiri napadača koji, kako se navodi, stoje iza masakra u koncertnoj dvorani Moskvi u kom su ubijene najmanje 143 osobe, javila je novinska agencija te militantne grupe Amak na platformi "Telegram".

"Napad se dogodio u kontekstu rata između Islamske države i zemalja koje se bore protiv islama", javila je agencija, pozivajući se na bezbednosne izvore.

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je ranije danas da je privedeno 11 ljudi koji su povezani sa napadom, a među njima i četvorica koja su direktno umešani u teroristički akt u Moskvi.

Podsetimo, ajmanje 143 osobe su ubijene, međutim, ruski istražni komitet očekuje da će biti mnogo više žrtava s obzirom na veliki broj teško povređenih. Hospitalizovano je više od 100 osoba od kojih se polovina nalazi u teškom stanju. Teroristi su uhapšeni oko 3 sata ujutru u Brjanskoj oblasti dok su pokušavali da stignu do Ukrajine.

Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je masakr u koncertnoj dvorani u Moskvi "varvarskim napadom". Putin je na početku poruke najpre izrazio zahvalnost spasilačkim službama koje su učinile sve da spasu što više života i izrazio saučešće porodicama žrtava.

- Napadači su krenuli ka Ukrajini gde ih je čekao siguran prolaz. Istražne i agencije za sprovođenje zakona učiniće sve da utvrde sve detalje terorističkog napada. Identifikovaćemo i kazniti sve odgovorne. Kriminalci su hladnokrvno ubijali Ruse i pucali u Ruse iz neposredne blizine kao nekada nacisti. Rusija je više puta prošla kroz najteža iskušenja. Tako će biti i sada - rekao je Putin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track