OVO JE DEVOJČICA KOJA JE STRADALA U BAZENU Telo našli u cevi, majka oglasila se majka Danijela: "Naša poslednja fotografija..."
Foto: Printscreen/Facebook

OVO JE DEVOJČICA KOJA JE STRADALA U BAZENU Telo našli u cevi, majka oglasila se majka Danijela: "Naša poslednja fotografija..."

Planeta -

Osmogodišnja devojčica koja se udavila u hotelu u Hjustonu nakon što je uvučena u cev široku jedan metar u bazenu u kojem je plivala je identifikovana.

Osmogodišnja Alija Džejko nestala je u subotu dok je plivala sa porodicom u hotelu na severozapadnoj strani grada. Nestanak je prijavljen u 21:45.

Timovi za potragu i spasavanje utvrdili su da je devojčica otišla pod vodu i da više nije izronila. Njeno telo je pronađeno zaglavljeno u uskoj cevi nekoliko sati kasnije. Prema Institutu za sudsku medicinu okruga Haris, preliminarni uzrok smrti devojčice je utapanje i nesrećan slučaj.

Alijina shrvana majka, Danijela podelila je na Fejsbuku srceparajući selfi snimljen na bazenu, uz natpis „naša poslednja fotografija“.

Hjuston, bazen
foto: Printscreen/Facebook

- Hvala ti, ljubavi moja, za osam godina koje si mi dala pored sebe. Hvala ti, devojko moja, što si me naučila šta je ljubav i plemenito srce. Ti si nešto najlepše što mi je Bog dao i posle svake bitke kroz koju smo zajedno prošli, ovu nismo pobedili - napisala je majka.

- Nadam se da ću te ponovo videti jednog dana i da ćeš nastaviti da me gledaš i imati onaj veliki osmeh koji je bio zarazan radošću - napisala je ona.

Hjuston, bazen
foto: Printscreen/Facebook

Prema rečima portparola policije Džona Kenona, vatrogasna služba Hjustona pregledala je četiri cevi u bazenu, od kojih je svaka široka otprilike jedan metar, ali nije mogla ništa da pronađe.

Policajci su pročešljali hotel, a pregledani su i bezbednosni snimci kod policijske uprave u Hjustonu. Tako je otkriveno da je devojčica zaronila pod vodu i da više nikada nije izronila.

Bazen je isušen, a mala daljinska kamera poslata je unutar cevi, a spasioci su došli do jezivog otkrića oko 23.30.

Hjuston, bazen
foto: Printscreen/Youtube/ ABC13 Houston

-Mala ruka i deo tela devojčice su se prvi pojavili, zaglavljeni duboko u cevi - rekao je vođa tima za potragu.

Objasnio je da je cev pokvarena i da usisava vodu umesto da je ispumpava. Pripadnici vatrogasne službe Hjustona izvukli su telo devojčice, za šta im je bilo potrebno oko 13 sati.

- Nikad, nikad nisam pomislio da će za milion godina da će se završiti tako loše kao što je završilo... tamo je ožalošćena porodica, i biće dug, bolan proces ozdravljenja zbog ovoga - rekao je on.

Kurir.rs/Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track