"RUSIJA DA OČEKUJE JOŠ NAPADA, ALI MENJAMO TAKTIKU": Šef SBU se oglasio nakon što je gađano sedište ukrajinske službe u Kijevu
Foto: Evgeny Biyatov / Sputnik / Profimedia, ukrinform / BEEM / Beem / Profimedia, AP Evgeniy Maloletka, Not supplied / WillWest News / Profimedia

VASILJ MALJUK TVRDI DA JE UNIŠTENO VIŠE OD 800 TENKOVA

"RUSIJA DA OČEKUJE JOŠ NAPADA, ALI MENJAMO TAKTIKU": Šef SBU se oglasio nakon što je gađano sedište ukrajinske službe u Kijevu

Planeta -

Vasil Maljuk, šef Službe bezbednosti Ukrajine, izjavio je da će ta zemlja izvoditi još operacija u Rusiji, ali da će promeniti taktiku kako bi ostala "korak ispred" Rusa, prenosi danas Kijev indipendent.

Navodi se da je Maljuk to izjavio u jučerašnjem gostovanju u medijima.

Ranije istog dana su dve balističke rakete ispaljene sa Krima na ukrajinsku prestonicu Kijev i ciljale su sedište ukrajinske službe i do baš na Dan SBU, a Ukrajinsko Ratno vazduhoplovstvo je objavilo da je protivvazdušna odbrana ove zemlje presrela rakete.

Kijev indipendent navodi da su SBU i ukrajinska vojna obaveštajna služba angažovane u sve aktivnijoj kampanji napada na mete u Rusiji, uključujući naftne rafinerije.

Ukrajinska pravda je, citirajući neimenovani izvor iz SBU, objavila da je ukupno pogođeno 12 rafinerija u raznim federalnim oblastima duboko unutar teritorije Rusije.

Vasil Maljuk
Vasil Maljukfoto: AP Evgeniy Maloletka

Navodi se da je 13. rafinerija u Samarskoj oblasti juče obustavila proizvodnju nakon napada dronom.

Maljuk je kazao da bi "Rusija trebalo da očekuje još napada", ali da će se priroda tih napada promeniti zato što se "Ukrajina nikada ne ponavlja".

Vasil Maljuk
foto: ukrinform / BEEM / Beem / Profimedia

On je dodao da je od početka rata punog obima koji je Rusija pokrenula protiv Ukrajine, SBU u saradnji sa drugim bezbednosnim agencijama učetvovala u uništavanju više od 800 ruskih tenkova, kao i oklopnih vozila.

Vasil Maljuk
foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Maljuk je kazao da Rusija više ne koristi Krimski most za dopremanje oružja na front nakon što je oštećen u ukrajinskim udarima.

(Kurir.rs/The Kyiv Independent/Preveo i priredio: N. V.)

Bonus video:

02:31

RUSI NE SMEJU U BELGORODSKU OBLAST, PA KUKAVIČKI U KIJEVU BOMBARDUJU CIVILE Obradović nema dilemu: Ukrajina od nje pravi Krim

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track