FSB IZDAO VAŽNO UPOZORENJE GRAĐANIMA RUSIJE! Bezbednosne snage u pripravnosti: "Obavešteni smo da širom zemlje kruže..."
Foto: FSB / TASS / Profimedia

važno

FSB IZDAO VAŽNO UPOZORENJE GRAĐANIMA RUSIJE! Bezbednosne snage u pripravnosti: "Obavešteni smo da širom zemlje kruže..."

Planeta -

FSB je upozorio građane Rusije na prevarante koji se predstavljaju kao obaveštajci. Ovo se navodi u saopštenju objavljenom na sajtu pomenute službe.

"FSB Rusije obaveštena je da širom zemlje kruže prevaranti koji se služe krađom ličnih ili kreditnih sredstava običnih građana koristeći lažne telefonske brojeve identične brojevima telefona FSB-a Rusije, predstavljajući se kao obaveštajci FSB-a.

Federalna služba bezbednosti Ruske Federacije obaveštava: ne verujte pozivima takozvanih službenih lica i istražitelja FSB Rusije da ste osumnjičeni (optuženi). Obaveštavanje građanina o umešanosti u svojstvu osumnjičenog (optuženog) vrši se isključivo u pisanoj formi i dostavlja se lično" – naglasio je FSB.

Pored toga, službenici FSB nikada ne šalju građanima kopije njihovih službenih legitimacija. Obaveštajna služba je takođe pozvala ljude da ne veruju predlozima o potrebi za dobijanjem kredita, prebacivanjem novca na siguran račun ili kurirskom službom.

"FSB Rusije ne koristi kreditna sredstva građana za pomoć operativnim jedinicama u sprečavanju i rešavanju zločina", navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/TASS/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track