"POTPUNA BESMISLICA": Šef britanske diplomatije se oglasio povodom tvrdnje FSB da Zapad i Ukrajina stoje iza MASAKRA U MOSKVI
Foto: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia, NATALIA KOLESNIKOVA / AFP / Profimedia, Shutterstock

RUSIJA ĆE ISTRAŽITI UMEŠANOST SAD I SAVEZNIKA U TERORISTIČKI NAPAD

"POTPUNA BESMISLICA": Šef britanske diplomatije se oglasio povodom tvrdnje FSB da Zapad i Ukrajina stoje iza MASAKRA U MOSKVI

Planeta -

Ruski državni istražitelji objavili su danas da će proučiti zahtev poslanika Državne dume da istraže ono što su nazvali "organizacijom, finansiranjem i izvođenjem terorističkih akata" protiv Rusije za koje Moskva sumnjiči SAD i druge zapadne zemlje.

To je objavio Rojters koji podseća da je Aleksandar Bortnikov, direktor ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) juče izjavio da veruje da je Ukrajina, zajedno sa SAD i Ukrajinom, upletena u napad u koncertnoj dvorani "Krokus siti hol" u Moskvi u kojem je ubijeno najmanje 139 ljudi.

Rusija, FSB
foto: Shutterstock

Dejvid Kameron, ministar spoljnih poslova Velike Britanije, oglasio se povodom te izjave Bortnikova.

- Tvrdnje Rusije u vezi sa Zapadom i Ukrajinom u kontekstu napada u "Krokus siti holu" su potpuna besmislica - naveo je Kameron na društvenoj mreži X (bivši Tviter).

Dejvid Kameron
Dejvid Kameronfoto: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Britanska agencija navodi da je Islamska država u pokrajini Horasan (ISKP ili ISIS-K) preuzela odgovornost za masakr izvršen u petak uveče u ruskoj prestonici.

Podseća se da su Amerika i Francuska saopštile da imaju obaveštajne podatke koji potvrđuju da ovi islamisti stoje iza napada.

(Kurir.rs/Reuters/Preveo i priredio: N. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track