DIREKTOR REKAO UČENICI DA SKINE MARAMU PA DOBIO PRETNJE SMRĆU! Dopisnik Kurira uživo iz Pariza: U Francuskoj su u ogromnom strahu!
Foto: Kurir televizija

FRANCUSKA

DIREKTOR REKAO UČENICI DA SKINE MARAMU PA DOBIO PRETNJE SMRĆU! Dopisnik Kurira uživo iz Pariza: U Francuskoj su u ogromnom strahu!

Planeta -

Franuska jed va dana nakon terorističkog napada u Moskvi podigla nivo bezbednosti na najviši stepen, budući da je ta zemlja već bila meta dva napada koja je izvela islamska država.

O tome kakva je situacija danas, šest dana nakon masakra u Moskvi izveštavao je Saša Pešić, dopisnik Kurira iz Pariza.

Saša Pešić
foto: Kurir televizija

U nedelju, kao što verovatno znate, Makron je pozvao svoje najbliže saradnike kako bi održao hitan sastanak u vezi atentata, tj. u vezi napada, terorističkog napada u Moskvi i tada je doneta mera da se bezbednosni perimetar podigne na najviši mogući nivo. To znači da sada nalazimo mnogo veće prisustvo policajaca i vojnika na najvažnijim mestima i najprometnijim mestima, kao što su železničke stanice, aerodromi, škole, turistička mesta, bilo u Parizu, bilo u celoj Francuskoj, ali najprimetnije je njihovo prisustvo u Parizu - rekao je Pešić.

Podsetio je na veliki broj pretnju školama terorističkim napadom:

- Podsetio bih vas da je od prošle nedelje do danas je bilo preko 130 pretnji upućenih školama, tj. preko 130 škola je primilo pretnje terorista. Najnovija vest koja je došla jutros jeste da su te pretnje spali dvojica braće koji dolaze iz jednog mesta u okolini Pariskog regiona. Bezbednosne službe su ih locirale, uspeli su da ih identifikuju i oni su jutros uhapšeni.

Rekao je da u Franciuskoj s obzirom na mogućnost terorizma vlada veliki strah.

03:14

DIREKTOR REKAO UČENICI DA SKINE MARAMU PA DOBIO PRETNJE SMRĆU! Dopisnik Kurira uživo iz Pariza: U Francuskoj su u ogromnom strahu!

- Što se tiče straha kod ljudi, evidentno je da postoji strah. Neko istraživanje od juče koje je objavilo rezultate za prestižni francuski medij CNews, govori da na skali od 0 do 10 po strahu od terorističkih napada, Francuzi su tj. njihov osećaj je da je Francuska u opasnosti na nekoj skali 7, što je izuzetno veliko i iznad proseka.

Ispričao je jedan događaj koji pojačava razloge za zabrinutost:

- Samo bih još nešto dodao, jednu veoma važnu informaciju. Pre par nedelja je jedan direktor škole u školi u Parizu, koja se zove Maurice Ravel, rekao jednoj od učenica da skine maramu, pošto je to u Francuskoj zabranjuno. Posle toga je dobio niz uvreda i čak i pretnje smrću, tako da je on juče podneo ostavku i povukao se sa svoje funkcije, što je izazvalo veliku pažnju javnosti.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

10:02

FRANCUSKA U STRAHU OD ŠIRENJA RUSIJE NA BALTIK! Stručnjaci: Zaoštreni su odnosi, Makron najavio novu vojnu podršku Ukrajini

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track