U TADŽIKISTANU UHAPŠENO JOŠ 15 LJUDI: Planirali terorističke napade na praznik
Foto: Profimedia / Elaman Karymshakov / Sputnik

U TADŽIKISTANU UHAPŠENO JOŠ 15 LJUDI: Planirali terorističke napade na praznik

Planeta -

Prethodno je privedeno devet stanovnika iz predgrađa Dušanbea zbog kontakata s počiniocima masakra u moskovskom tržnom centru

Specijalne službe Tadžikistana uhapsile su 15 osoba koje su planirale terorističke napade na praznik Novruz, dok se proverava da li su bili u kontaktu sa izvršiocima terorističkog napada u "Krokus siti holu".

"Uhapšeno je 15 stanovnika Dušanbea i Vahdata koji su planirali terorističke napade na praznik Novruz (21–23. mart)", rekao je sagovornik, te dodao da su osumnjičeni privedeni uoči proslave.

Prethodno je privedeno devet stanovnika takođe iz predgrađa Dušanbea zbog kontakata s počiniocima masakra u moskovskom tržnom centru, ali i zbog potencijalne veze sa islamskom državom.

Inače, u Dušanbeu su posle tragičnog događaja u Moskovskoj oblasti ispitivani rođaci optuženih za teroristički akt koji se desio 22. marta.

Za sada je u Moskvi uhapšeno devet osoba koje se terete za napad na "Krokus", a broj žrtva se u međuvremenu popeo na 144.

Kurir,rs/RT/Preneo: P. P.

Bonus video:

02:53

POSTAJU TERORISTI SA 14 GODINA! Galijašević: Ulavnom ih vrbuju zapadne strukture, a u ovim državama BUJA MALOLETNČKI TERORIZAM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track