DVE DECENIJE ČUVAO JEZIVU TAJNU! Hladnokrvno upucao čoveka, ostavio telo u šumi: Policija saznala na NEVEROVATAN NAČIN
Foto: Benton County Sheriff's Office

DVE DECENIJE ČUVAO JEZIVU TAJNU! Hladnokrvno upucao čoveka, ostavio telo u šumi: Policija saznala na NEVEROVATAN NAČIN

Planeta -

Timoti Stivenson je naizgled imao savršen život. Bio je u braku sa lekarom i živeli su u kući od 2 miliona dolara sa svojim ćerkama bliznakinjama u mirnom predgrađu istočno od San Franciska.

Čuvao tajnu 20 godina

Ipak, Stivenson je tajio da je pre 20 godina pucao i ubio čoveka kojeg je upoznao u jednom baru u Kanzas Sitiju.

Zločin je ostao nerasvetljen sve do 2021. godine, kada ga je mračna prošlost konačno sustigla. Njegov muž je podneo zahtev za razvod godinu dana ranije, a par je vodio pravnu bitku oko starateljstva nad decom.

Vlasti su ga uhapsile u decembru pod optužbom za ubistvo. Ovog meseca je priznao krivicu za ubistvo i osuđen je na 16 godina zatvora.

Sve je pošlo naopako za Stivensona kada je policija dobila nove informacije koje su im pomogle da otkriju šta se dogodilo te noći 1998. godine u Kanzas Sitiju. Ta informacija je stigla od Stivensonovog muža.

Snimljeno priznanje

Presuda je usledila deset godina nakon što je priznao zločin svom suprugu Džozefu Ginejku. Ginejk je, očigledno, odlučio da sve ispriča policiji tek nakon što je podneo zahtev za razvod.

Stivenson je rekao Ginejku 2014. da je tog čoveka sreo u gej baru u januaru 1998. i da su se odvezli do Stivensonove kuće u Kanzas Sitiju, gde ga je dva puta upucao u kupatilu. Razlog ubistva je nepoznat, ali se zna da je Stivenson uzeo telo nesrećnog čoveka i ostavio ga u šumi, a policija godinama nije uspevala da pronađe počinioca.

Konačno, 2021. Ginejk je Stivensona namamio da ponovo prizna celu priču i na taj način ga je snimio u dogovoru sa policijom, što je bio krunski dokaz.

Stivenson nikada nije objasnio svom mužu zašto je ubio čoveka 1998. godine, ali je na sudu priznao da mu je to rekao da bi ga uplašio da ga ostavi.

(Kurir.rs/Index/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track