KLOPKA ZA UKRAJINU: SAD otkrile kako je Rusija nadmudrila ukrajinske oružane snage (VIDEO)
Foto: printscreen/X

KLOPKA ZA UKRAJINU: SAD otkrile kako je Rusija nadmudrila ukrajinske oružane snage (VIDEO)

Planeta -

Udarajući klizećim bombama, Rusija primorava ukrajinske oružane snage da postave sisteme protivvazdušne odbrane blizu fronta, što ih čini ranjivijim, piše Business Insider.

Udari klizećim bombama omogućavaju Rusiji da gađa ukrajinske snage, dok avione koji bacaju municiju drži na bezbednoj udaljenosti, a to je problem jer se bomba zapravo može neutralisati samo obaranjem aviona pre nego što ga ispusti“, navodi se u publikaciji.

Kako bi pokušale da obore ruske lovce, Oružane snage Ukrajine postavljaju „dragocene PVO sisteme” bliže frontu, gde rizikuju da budu uništeni, napominju autori materijala.

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba u utorak je u intervjuu za Politiko rekao da ukrajinske oružane snage gube tlo pod nogama zbog ruske vojske koja planira avio bombe.

Prema njegovim rečima, vojska se ni na koji način ne može odupreti ovoj vrsti naoružanja.

Vazdušno-kosmičke snage Rusije aktivno koriste vazdušne bombe opremljene univerzalnim modulima za planiranje i korekciju u severozapadnoj vojnoj zoni. Borbeni avioni su mogli da napadaju utvrđena područja bez izlaganja neprijateljskoj raketnoj vatri protivvazdušne odbrane.

Kurir.rs/RIA Novosti/Preneo: P. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track