KANDIDAT NA TURSKIM IZBORIMA UMRO NAKON PORAZA: Dobio isti broj glasova kao i rival, došlo do žreba, a onda se samo STROPOŠTAO
Foto: AP Emrah Gurel

šok

KANDIDAT NA TURSKIM IZBORIMA UMRO NAKON PORAZA: Dobio isti broj glasova kao i rival, došlo do žreba, a onda se samo STROPOŠTAO

Planeta -

Кandidat za predsednika seoskog veća u turskom gradu Elazigu preminuo je od posledica srčanog udara nakon što je izgubio izbore voljom žreba!

Tragedija se dogodila u selu Gunbagi nakon što je aktuelni predsednik seoskog veća Mustafa Demir dobio na izborima isti broj glasova kao i njegov protivkandidat.

Došlo je do žreba, predsednik biračkog odbora izvukao je listić na kome je pisalo ime drugog kandidata, a Demir je ubrzo nakon poraza doživeo jak srčani udar.

Odmah je došla ekipa hitne pomoći, međutim, Demir je preminuo uprkos svim pokušajima da mu se spase život.

1 / 7 Foto: AP Khalil Hamra

Građani Turske sa pravom glasa, podsetimo, danas su na lokalnim izborima birali gradonačelnike odnosno načelnike okruga i druge zvaničnike koji će se nalaziti na funkciji u narednih pet godina.

Na biračkom spisku nalazi se 61.430.934 građana.

Glavne konkurentske stranke su vladajuća Partija pravde i razvoja (AKP) i glavna opoziciona Republikanska narodna partija (CHP).

Predsednik Turske i lider AKP Redžep Tajip Erdogan pokušava da povrati kontrolu nad Istanbulom od svog glavnog rivala Ekrema Imamoglua i dodatno učvrsti svoju političku poziciju. CHP je Erdoganu 2019. godine zadala najveći izborni udarac za dve decenije koliko se nalazi na vlasti u Turskoj osvojivši vlast u Istanbulu i Ankari.

Današnji izbori bi mogli da ojačaju Erdoganovu kontrolu u zemlji ili da signaliziraju na dolazeće promene jer bi pobeda Imamoglua u Istanbulu ojačala i očekivanja da će postati budući nacionalni lider.

Lokalni izbori u Turskoj, podsetimo, obeleženi su nasiljem u kojem su poginule najmanje tri osobe, a više desetina ih je povređeno.

(Kurir.rs/CNN/Preneo Z.Ko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track