JUGOSLOVENSKA ZASTAVA SA PETOKRAKOM I PESMA "JUTRO JE" USRED ISTANBULA: Ovako se slavio poraz Erdogana na izborima (VIDEO)
Foto: X/bosnaklar1com, X/ronin19217435, x/BayraktarNihat

U OPŠTINI BAJRAMPAŠA, U KOJOJ ŽIVE I BOŠNJACI, POBEDILA OPOZICIJA

JUGOSLOVENSKA ZASTAVA SA PETOKRAKOM I PESMA "JUTRO JE" USRED ISTANBULA: Ovako se slavio poraz Erdogana na izborima (VIDEO)

Planeta -

Turska opoziciona Republikanska narodna partija (CHP) na putu je da preuzme kontrolu nad istanbulskom opštini Bajrampaša u kojoj žive i Bošnjaci sa prostora bivše Jugoslavije, a poraz vladajuće Partije pravde i razvoja (AKP) predsednika Redžepa Tajipa Erdogana proslavljen je uz pesmu iz Srbije.

Prema preliminarnim podacima CHP u Bajrampaši vodi nakon glasanja na lokalnim izborima u tom delu najvećeg grada u Turskoj, u kojem je Erdogan rođen i bio gradonačelnik pre nego što je preuzeo predsedničku funkciju.

1 / 4 Foto: x/BayraktarNihat

U jednom od klipova je prikazano i kolo koje se okreće uz ovu pesmu, a u njemu je i jugoslovenska zastava sa petokrakom.

CHP, glavna opoziciona stranka u Turskoj, ostvarila je značajne pobede na lokalnim izborima u toj zemlji i zadržala kontrolu nad najvećim gradom Istanbulom i prestonicom Ankarom.

BBC navodi da ovi izborni rezultati predstavljaju značajan udarac za Erdogana, koji se nadao da će njegova stranka AKP povratiti ove gradove godinu dana nakon što je osigurao treći mandat na čelu države.

(Kurir.rs/Aydinlik/Preveo i priredio: N. V.)

Bonus video:

02:00

IGRA LI ERDOGAN DVOSTRUKU IGRU?! Šahrimanjan Obradović: Delovalo je da podržava Rusiju, a onda poslao Putinu JASNU poruku!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track