TERORISTI IZ DAGESTANA FINANSIRALI MASAKR U MOSKVI! FSB otkrio NEPOZNATE detalje, OVAKO SU UHAPŠENI kriminalci (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

kruži snimak hapšenja

TERORISTI IZ DAGESTANA FINANSIRALI MASAKR U MOSKVI! FSB otkrio NEPOZNATE detalje, OVAKO SU UHAPŠENI kriminalci (VIDEO)

Planeta -

Pripadnici terorističke grupe iz Dagestana koji su privedeni juče tokom specijalne operacije FSB, snabdevali su novcem i oružjem teroriste koji su izvršili napad na Krokus siti Hol, a takođe su pripremali i teroristički napad na mestu masovnog okupljanja u Kaspijsku.

Ovo je TASS-u saopštio Centar za odnose sa javnošću (PSC) FSB Rusije.

"FSB Ruske Federacije u Republici Dagestan je 31. marta suzbio delovanje terorističke organizacije koju su činila četiri strana državljana koji su pripremali teroristički akt u Kaspijsku na mestima masovnog okupljanja ljudi", saopštio je COS.

Takođe je utvrđeno da su pritvoreni teroristi bili direktno uključeni u finansiranje i obezbeđivanje terorističkih sredstava izvršiocima masakra počinjenog 22. marta u koncertnoj dvorani Krokus siti hol u Moskvi.

Kako je naveo FSB, u Dagestanu su "kriminalci izvršili izviđanje područja, napravili improvizovanu eksplozivnu napravu i nabavili automatsko oružje". Odmah posle terorističkog napada nameravali su da napuste Rusiju.

Dan ranije je Nacionalni komitet za borbu protiv terorizma izvestio da su u noći 31. marta u Mahačkali i Kaspijsku specijalne snage FSB upale u nekoliko stanova naoružanih osoba za koje se smatra da su uključene u terorističke aktivnosti.

Društvenim mrežama kruži snimak pritvaranja terorista koji su finansirali napad na Krokus Siti Hol.

Do jutra su tri militanata privedena i pronađena su sa automatskim oružjem, municijom i improvizovanom eksplozivnom napravom spremnom za upotrebu.

(Kurir.rs/TASS/Preneo: A.N.)

Bonus video:

02:18

TERORISTI KOJI SU IZVRŠILI MASAKR U MOSKVI BILI POD DEJSTVOM NARKOTIKA?! Petričković: Postojala je jaka logistika iza napada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track