UBITAČNI KIMOV ARSENAL NA RASPOLAGANJU RUSIMA: Pentagon o saradnji Moskve i Pjongjanga - "To partnerstvo NASTAVLJA DA CVETA"
Foto: mil.ru/Youtube/Guardian%20News/Twitter/@war_noir

UBITAČNI KIMOV ARSENAL NA RASPOLAGANJU RUSIMA: Pentagon o saradnji Moskve i Pjongjanga - "To partnerstvo NASTAVLJA DA CVETA"

Planeta -

Severna Koreja nastavlja da snabdeva Rusiju municijom, rekla je portparolka Pentagona Sabrina Sing na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Severna Koreja se etablirala kao vodeći ruski snabdevač oružjem, navodno snabdevajući Moskvu obimnim vojnim paketima, uključujući balističke rakete i više od 3 miliona artiljerijskih granata.

- Ocenjujemo da to partnerstvo nastavlja da cveta i da Severna Koreja nastavlja da pruža podršku Rusiji - rekla je Singova.

- Vidimo to partnerstvo - znate, nastavljamo da pratimo kako Rusija dopire do partnera kao što su Severna Koreja, Iran, kako bi nastavila da dobija podršku za rat u Ukrajini.

Oleksandr Filčakov, šef tužilaštva u Harkovskoj oblasti, rekao je 14. marta da je Rusija upotrebila skoro 50 severnokorejskih projektila za napad na Ukrajinu od početka rata u punom obimu.

Jedan od prvih slučajeva da je Rusija upotrebila severnokorejske balističke rakete zabeležen je 30. decembra 2023. godine tokom napada na Zaporožje.

Kasnije je zvanično potvrđena ruska upotreba severnokorejskih projektila u napadu na Harkov 2. januara. Trenutno se istražuju još dva slučaja lansiranja severnokorejskih raketa u oblasti Harkova, saopštilo je lokalno tužilaštvo.

(Kurir.rs/Index/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

01:09

RUSIJA ZBOG SVOJIH MILIJARDERA IMA SREDSTAVA ZA RAT Šahrimanjan otkrila: Severna Koreja je OVO tražila zauzvrat od Rusije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track