NOĆNA MORA RUSA NA ISTOKU UKRAJINE: Kolona oklopnih vozila upala u zasedu, nastradalo 50 vojnika, objavljen STRAVIČAN SNIMAK
Foto: Telegram, Printscreen/X

debakl

NOĆNA MORA RUSA NA ISTOKU UKRAJINE: Kolona oklopnih vozila upala u zasedu, nastradalo 50 vojnika, objavljen STRAVIČAN SNIMAK

Planeta -


Ukrajina je žestokom artiljerijskom vatrom i dronovima zaustavila kolonu ruskih oklopnih vozila kod Ternija na istoku Ukrajine!

Rusija je prema tvrdnjama Oružanih snaga Ukrajine u napadu izgubila 11 jedinica tehnike dok je 50 vojnika poginulo. Jedan tenk T-72B2M je navodno zarobljen.

- Vojnici 12. brigade Azov i 95. vazdušno-jurišne brigade razbili su neprijateljski konvoj u blizini sela Terni - objavila je brigada Azov na Telegramu.

Brigada Azov je objavila snimak okršaja na svom kanalu na Telegramu.

Terni
foto: Telegram

Na snimku je zabeležena serija eksplozija oko kolone dok se vidi i kako se dronovi kamikaze zabijaju u ruska oklopna vozila.

Za sada nije poznato kad je nastao snimak.

Ukrajina tvrdi da je u subotu odbila napade ruskih snaga kod Ternija dok Rusija tvrdi da je probila odbranu i da kontroliše deo naselja.

Rusija je nedavno, podsetimo, teško poražena kad je kod Tenonkoja pokušala da izvede najveći tenkovski napad od početka invazije na Ukrajinu!

Bonus video:

02:31

RUSI NE SMEJU U BELGORODSKU OBLAST, PA KUKAVIČKI U KIJEVU BOMBARDUJU CIVILE Obradović nema dilemu: Ukrajina od nje pravi Krim

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja