BRZA OPERACIJA FSB! Pogledajte kako su "pali" prevaranti: Iznuđivali novac, pa ga uplaćivali UKRAJINSKIM BANKAMA (VIDEO)
Foto: FSB / TASS / Profimedia

Hapšenje

BRZA OPERACIJA FSB! Pogledajte kako su "pali" prevaranti: Iznuđivali novac, pa ga uplaćivali UKRAJINSKIM BANKAMA (VIDEO)

Planeta -

FSB je privela petoricu organizatora kol centra, koji su se nalazili u Rusiji, a koji su obezbeđivali rad iz Ukrajine, a bavili su se telefonskim prevarama. Preko ovog komunikacionog centra oni su Rusima ukrali 7 milijardi rubalja, saopštio je Centar za odnose sa javnošću FSB Rusije.

"U saradnji sa istražnim odeljenjem Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije, nezakonite aktivnosti grupe lica uključenih u organizaciju i rad ilegalnog virtuelnog komunikacionog centra koji koriste ukrajinski pozivni centri za telefonske prevare iznudili su od građana Rusije 7 milijardi rubalja. Tako dobijena sredstva lančanim finansijskim transakcijama akumulirana su u ukrajinskim bankama i otišla za finansiranje Oružanih snaga Ukrajine", navodi DSP.

Prema preliminarnim podacima, koristeći samo jedan komunikacioni centar, od ruskih građana je ukradeno više od 7 milijardi rubalja, navela je FSB. Petorica pritvorenika su u pritvoru, a predviđa im se kazna do 10 godina zatvora.

Kako je navedeno u DSP-u, oduzeta je računarska i komunikaciona oprema, gotovina i digitalna sredstva, nakit i luksuzni predmeti, a oduzeta je pokretna i nepokretna imovina.

(Kurir./TASS/Preneo: A.N.)

Bonus video:

00:23

RUSI UHAPSILI UKRAJINSKU ŠPIJUNKU: Pogledajte akciju FSB u gradu Uglih

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track