MONSTRUM OD 5 METARA NAPAO STARICU! Čula buku iz kuhinje, a onda doživela najveći užas u životu: Nemate pojma KOLIKO JE BRZ (FOTO)
Foto: Facebook printscreen

šokantno

MONSTRUM OD 5 METARA NAPAO STARICU! Čula buku iz kuhinje, a onda doživela najveći užas u životu: Nemate pojma KOLIKO JE BRZ (FOTO)

Planeta -

Piton dugačak skoro pet metara napao je omalenu penzionerku u njenoj kući u Port Edvardu u Južnoafričkoj Republici!

Šeron Norton, koja je visoka tek 160 cm, sišla je na prstima do svoje kuhinje kad je tokom večeri začula buku. Naoružala se poslužavnikom od rerne jer je očekivala da će se u mrklom mraku uhvatiti u koštac sa provalnikom, međutim, naletela je na ogromnog pitona.

Šeron (62) nije mogla da upali svetla zbog restrikcija struje. Otvorila je vrata i momentalno upalila baterijsku lampu sa namerom da iznenadi lopova i da ga potom udari čeličnom posudom za pečenje, ali doživela je najveći šok u svom životu!

- Ogromni piton se podigao i odmah krenuo na mene! Srce mi je iskočilo kroz grlo kad sam mu videla čeljust pod svetlošću lampe. Uspela sam da ga snažno udarim nekoliko puta po glavi i tada je ustuknuo od mene. Mislim da ništa ne bih mogla da uradio da me je uhvatio. Nemate pojma koliko su brzi - rekla je Šeron koja živi i gradiću udaljenom nekih 150 kilometara od Durbana.

Zmija je verovatno htela da uhvati nekog od njenih jorkširskih terijera.

- Znao da je došao po jorkširske terijere koje uzgajam, trenutno ih imam 11, ranije sam imala 15, ali su drugi pitoni pojela četiri - navodi penzionerka.

Navodi da je piton bio ogroman.

- Telo mu je bilo deblje od mojih butina i sklonio se između frižidera i zida otvorenih čeljusti u želji da zagrize bilo šta. Pozvala sam lokalnog hvatača zmija koji je već tri puta bio na mojoj farmi. Rekao mi je da ga držim na oku i da će doći za sat vremena - rekla je Šeron.

Lovac na zmije je rekao da je ovaj južnoafrički piton jedan od najvećih primeraka na koje je ikada naišao i da je lako mogao da ubije staricu.

- Bio sam tamo tri puta ranije jer je farma pomalo magnet za pitone sa ovim malim jorkširskim terijerima koji trče okolo kao ukusne mete. Bila je prošla ponoć kad sam stigao tamo sa svojim komšijom Ej Džej Pretorijusom koji se dobrovoljno javio da pomogne. Kad mi je Šeron rekla koliko je veliki znao sam da će to biti posao za dva čoveka. Uspeli smo da ga izvučemo iz skrovišta i onda smo imali đavolski posao da ga stavimo u kantu za zmije da ga uklonimo - rekao je hvatač zmija Sarel van der Merve.

Piton je bio težak 25 kilograma i dugačak tek nekoliko centimetara manje od 5 metara.

Najveća afrička zmija i jedna od najvećih na svetu naraste i preko pet i po metara i 30 kilograma težine, ali retko napada ljude. Plen, koji love noću, stežu i ujedaju do smrti. Love pse, kokoške, krokodile, majmune, koze, divlje jelene..

Zmija je bezbedno puštena u obližnji rezervat prirode.

Dvojica muškaraca sa Krita, podsetimo, nedavno nisu mogla da veruju svojim očima kad su naišli na mrtvog pitona dugačkog više od pet metara!

(Kurir.rs/Dejli mejl/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

08:46

Vladica iz zida izvukao klupko zmija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track