Kina i SAD postigle dogovor o daljoj komunikaciji o ekonomskim i finansijskim pitanjima
Foto: Kineska medijska grupa

Kina i SAD postigle dogovor o daljoj komunikaciji o ekonomskim i finansijskim pitanjima

Planeta -

Kina i Sjedinjene Države se slažu da komuniciraju o izbalansiranom ekonomskom rastu dve zemlje i sveta u okviru ekonomske radne grupe Kine i SAD-a, i nastaviće da obavlja razmene o pitanjima uključujući finansijsku stabilnost, održive finansije i mere protiv pranja, saopštilo je u ponedeljak Ministarstvo finansija Kine.

Četvrta runda sastanaka dve radne grupe trebalo bi da bude održana odvojeno tokom prolećnih sastanaka Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Vašingtonu sredinom aprila.

Informišući medije o poseti američke ministarke finansija Dženet Jelen Kini, zamenik ministra finansija Lijao Min rekao je da je kineska strana održala razgovore i razmenu sa Jelen na više nivoa.

„Dve strane su se složile da sprovedu važan konsenzus koji su postigli dvojica šefova država, nastave da jačaju komunikaciju i saradnju na ekonomskom i finansijskom polju“, rekao je Lijao.

Kazao je da je Kina izrazila ozbiljnu zabrinutost zbog američkih sankcija i ograničenja za kineske kompanije, ukazavši da te mere štete legitimnim pravima i interesima kineskih kompanija i ljudi, a takođe su štetne za dobrostojeće američke kompanije i pojedince.

Kineska medijska grupa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track