RUSKA OBAVEŠTAJNA SLUŽBA: Američke privatne vojne kompanije šalju trupe narko kartela u Ukrajinu
Foto: Shutterstock

RUSKA OBAVEŠTAJNA SLUŽBA: Američke privatne vojne kompanije šalju trupe narko kartela u Ukrajinu

Planeta -

Američke privatne vojne kompanije počele su da vrbuju članove meksičkih i kolumbijskih narko-kartela koji izdržavaju zatvorske kazne za učešće u ukrajinskom sukobu, saopštila je Spoljnoobaveštajna služba Rusije.

Kako je navedeno u saopštenju, SAD ovog leta planiraju da pošalju u Ukrajinu prvu partiju od stotinu članova latinoameričkih narkokartela.

„Spoljnoobaveštajna služba Ruske Federacije saopštava da Sjedinjene Američke Države pribegavaju sve očajnijim metodama u svojim pokušajima da preokrenu tok ukrajinske operacije, popunjavajući redove demoralisanih ukrajinskih vojnika multinacionalnim ološem koji je sklon oružanom nasilju.

Prema informacijama ruske spoljnoobaveštajne službe, američke privatne vojne kompanije kojima rukovodi Uprava za borbu protiv droge i američki FBI počele su da regrutuju predstavnike meksičkih i kolumbijskih narko kartela koji služe kazne u američkim zatvorima za učešće u ukrajinskom sukobu na strani degradirajućeg kijevskog režima“, navodi se u saopštenju.

Ističe se da vrbovanje članova narko-kartela za Oružane snage Ukrajine se odvija uz probleme, jer šefovi narko-mafija pokušavaju da prodaju svoje bandite po višoj ceni i time ugrožavaju američki plan.

U saopštenju se dodaje da su planovi SAD da dobiju taktičku prednost regrutovanjem članova narko-kartela osuđeni na neuspeh, iako izazivaju zabrinutost.

Kurir.rs/Sputnjik/Preneo: P. P.

Bonus video:

02:00

RUSKA VOJSKA KORISTI STRATEGIJU IZ BAHMUTA U AVDIJEVKI! Miletić tvrdi: Sporo napreduju zbog infrastrukture ŽRTVE SU VELIKE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja