"U SLUČAJU IRANSKOG NAPADA, IZRAEL ĆE REAGOVATI I NAPASTI UNUTAR IRANA": Šef diplomatije Kac preti direktno vrhovnom vođi Hamneiju
Foto: Iranian Supreme Leader'S Office / Zuma Press / Profimedia, AHMAD GHARABLI / AFP / Profimedia

OBJAVA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

"U SLUČAJU IRANSKOG NAPADA, IZRAEL ĆE REAGOVATI I NAPASTI UNUTAR IRANA": Šef diplomatije Kac preti direktno vrhovnom vođi Hamneiju

Planeta -

Izrael Kac, izraelski ministar spoljnih poslova, je danas saopštio da će njegova zemlja napasti Iran ako ta zemlja pokrene napad sa svoje teritorije na Izrael.

- Ukoliko Iran izvrši napad sa svoje teritorije, Izrael će reagovati i napasti unutar Irana - napisao je Kac na društvenoj mreži X (bivši Tviter) u postu u kojem je tagovao Alija Hamneija, vrhovnog vođu Irana.

Njegova izjava dolazi usred zaošrtravanja tenzija između dve zemlje, nakon napada izraelske vojske na ambasadu Irana u Damasku početkom aprila u kome je poginulo 16 ljudi, uključujući sedam pripadnika iranske Revolucionarne garde, dva generala, četiri Sirijca i jedan pripadnik Hezbolaha.

Izrael Kac
Izrael Kacfoto: AHMAD GHARABLI / AFP / Profimedia

Šef izraelske diplomatije je na društvenoj mreži Iks napisao da "ako Iran napadne sa svoje teritorije, Izrael će odgovoriti i napasti Iran".

Iranski vrhovni vođa Ali Hamnei ponovo je danas uputio pretnje Izraelu koji će, kako je rekao, biti "kažnjen" zbog napada u Siriji.

Ali Hamnei
Ali Hamneifoto: Iranian Supreme Leader'S Office / Zuma Press / Profimedia

"Podli režim je napravio grešku. Mora biti kažnjen i biće kažnjen", rekao je ajatolah Hamnei u govoru koji je emitovan uživo povodom Ramazanskog bajrama.

Iran i Sirija su za pomenuti vazdušni napad okrivili Izrael, koji nije zvanično potvrdio svoju umešanost.

Iran koji ne priznaje postojanje izraelske države, podržava antiizraelske militantne organizacije poput palestinske grupe Hamas i libanskog Hezbolaha, a navodno potpomaže i pobunjenike Huti u Jemenu.

(Kurir.rs/Beta)

Bonus video:

05:47

NETANJAHUOV MIROVNI PLAN LIČI NA PAVELIĆEV PLAN ZA ISTREBLJENJE SRBA! Eksperti: Izrael sprovodi GENOCID sa JEDNIM CILJEM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track