POZVAO GA JE DA MU BUDE KUM, A ONDA MU JE POSTAVIO NENORMALNE USLOVE: Lista zahteva će vas šokirati!
Foto: Shutterstock

POZVAO GA JE DA MU BUDE KUM, A ONDA MU JE POSTAVIO NENORMALNE USLOVE: Lista zahteva će vas šokirati!

Planeta -

Anonimni muškarac na Reditu ispričao je kako ga je prijatelj nazvao sebičnim i prekinuo svaki kontakt s njim, jer je, zbog iracionalnih zahteva, odbio da bude krsni kum njegovom detetu.

U početku je prijatelj bio srećan što je ovaj baš njega odabrao, ali oduševljenje mu je ubrzo splasnulo kada je dobio kovertu s ugovorom i dugim popisom suludih zahteva.

Ispričao je da su on i njegova supruga bili devet godina prijatelji s parom, te ih nije iznenadilo što su za kumstvo svog još nerođenog deteta hteli baš njega.

Bio je oduševljen, no onda je od prijatelja dobio obvezujući ugovor i popis zahteva - među kojima je stajalo i to da se on mora krstiti i postati katolik, i detetu dati 18.000 funti (oko 21.000 evra) kao poklon.

18.000 funti do 18. rođendana

- Pristao sam, a sutradan mi je ostavio omotnicu s pravnim ugovorom koji je trebalo da potpišem - ispričao je, a od njega se tražilo i da prisustvuje svakom katoličkom događaju kom dete prisustvuje, poput krštenja, ispovesti, krizme i drugo.

Prijatelj je kazao kako bi morao razmisliti o tome da postane katolik, dati detetu najmanje oko 500 dolara za svaki od tih događaja, i za svaki rođendan i Božić, a od njega se očekuje i da do 18. rođendana deteta za njegovo školovanje skupi oko 18.000 funti.

Ali kad je nazvao svog prijatelja i objasnio mu da ugovor ne može potpisati jer je prezahtevan, on se naljutio, rekao mu da je sebičan i blokirao njegov broj i mejl.

Kurir.rs/Slobodna Dalmacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track