TRAMP IPAK NEĆE U UKRAJINU: Ne bi bilo prikladno da odem kada nisam glavnokomandujući američke vojske
Foto: AP Wilfredo Lee

TRAMP IPAK NEĆE U UKRAJINU: Ne bi bilo prikladno da odem kada nisam glavnokomandujući američke vojske

Planeta -

Posle poziva koji je Donaldu Trampu uputio predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, republikanski predsednički kandidat Donald Tramp danas je odgovorio da smatra da sada, kada nije na funkciji, ne bi bilo prikladno da poseti Ukrajinu.

U intervjuu za medijsku kuću Aksel Springer, Zelenski je u utorak pozvao Trampa da poseti Ukrajinu navodeći da bi to bila prilika da čuje ideje bivšeg američkog predsednika o mogućem putu za okončanje rata sa Rusijom, prenosi Rojters.

Trampova kampanja potvrdila je danas da nije bilo formalnog kontakta između Zelenskog i bivšeg predsednika SAD.

Nije bilo kontakta sa Zelenskim, ali predsednik Tramp je javno rekao da ne bi bilo prikladno da poseti Ukrajinu sada kada nije glavnokomandujući američke vojske“, navodi se u mailu Trampove kampanje.

Američki predsednički kandidati često putuju u inostranstvo da bi uspostavljali teren za svoju spoljnu politiku.

Bivši republikanski kandidati koji su u međuvremenu odustali od kandidature, kao npr. bivši potpredsednik SAD Majk Pens i bivši guverner Nju Džersija Kris Kristi, posetili su Ukrajinu tokom svoje aktivne kampanje za republikansku predsedničku nominaciju.

Kurir.rs/Nova/Preneo: P. P.

Bonus video:

03:49

PUTIN NEĆE STATI NA UKRAJINI Čanak tvrdi: Mislili su i da će Hitler stati na Sudetima! Pobedi li Tramp, KIJEV OSTAJE BEZ POMOĆI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track