SOFIJU, KATU I LUCIJU POKOSIO OTAC NJIHOVE DRUGARICE Jezivi detalji nesreće u Slovačkoj: Drugarice iz autobusa GLEDALE UŽAS (FOTO)
Foto: Društvene mreže

SOFIJU, KATU I LUCIJU POKOSIO OTAC NJIHOVE DRUGARICE Jezivi detalji nesreće u Slovačkoj: Drugarice iz autobusa GLEDALE UŽAS (FOTO)

Planeta -

Lucija (17), Sofija (18) i Kata (17) su stradale u saobraćajnoj nesreći nedaleko od kampusa u istočnoj Slovačkoj, kada ih je udario vozač autobusa koji je ujedno otac njihovih drugarica iz odeljenja.

Maturantkinje Gimnazije, mlade i punih planova za budućnost, s nestrpljenjem su očekivale hrišćanski susret u Spiškom kapitulu u istočnoj Slovačkoj. Međutim, samo nekoliko metara od kampusa, u subotu, doživele su strašnu sudbinu.

Slovačka
foto: Društvene mreže

Vozač, poznat kao religiozna osoba i poznanik nastradalih devojaka, trebao je bezbedno da ih preveze do prostorija Kapitula. Bio je za volanom autobusa MAN starog 20 godina sa automatskim menjačem.

Prema portalu cas.sk, vozač nije bio iskusan sa upravljanjem navedenim autobusom. Prema rekonstrukciji, muškarac je sedeo u upaljenom autobusu i čekao da devojke izađu iz njega kada mu je navodno skliznula noga sa kočnice dok je bio u režimu vožnje, umesto parkiranja ili neutralnog.

Slovačka
foto: Društvene mreže

Autobus je pregazio ukupno desetoro mladih, a tri tinejdžerke su poginule od kojih su dve bile drugarice iz razreda vozačeve ćerke. Devojčice, žrtvine drugarice, vozile su se u istom autobusu i videle ceo užas. Tata jedne od njih, koji je bio za volanom smrtonosnog automobila, nakon incidenta se srušio.

Vozač je nakon nesreće bio u istražnom zatvoru. Posle 24 sata zadržavanja, vozač je pušten, ali je u veoma lošem psihičkom stanju.

- Ova velika nesreća me je izuzetno pogodila. Mislim na roditelje i porodice. Ne mogu ni da zamislim njihov bol i tugu - rekao je na društvenoj mreži biskup Spiške eparhije František Trstenski.

(Kurir.rs/Blic/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

00:47

Stravičan snimak auto pokosio ženu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track