PRIŠUNJAO SE ŽRTVI: Tinejdžer nemilosrdno gurnuo baku niz stepenice crkve, a onda je učinio nešto još OKRUTNIJE (VIDEO)
Foto: YouTube/ CBS New York

STRAŠNO

PRIŠUNJAO SE ŽRTVI: Tinejdžer nemilosrdno gurnuo baku niz stepenice crkve, a onda je učinio nešto još OKRUTNIJE (VIDEO)

Planeta -

Šesnaestogodišnji dečak uhapšen je u četvrtak jer je tokom vikenda gurnuo 68-godišnju ženu niz stepenice crkve u Kvinsu i oteo joj torbicu, saopštila je policija.

Tinejdžer je optužen sa nekoliko optužbi, uključujući pljačku i napad, zbog nedeljnog napada ispred grčke pravoslavne crkve Svetog Dimitrija u Brajarvudu, saopštili su policajci.

Video snimak zločina pokazuje kako mladić gura žrtvu, koju je porodica identifikovala kao Iren Talijamboris, niz stepenice.

Dok je bila na zemlji, on je nemilosrdno ukrao njenu torbicu u kojoj je bio novac, mobilni telefon, kreditna kartica i ključevi od automobila, a zatim se odvezao njenim Nissan Altima iz 2006. godine.

Mladić, čiji identitet nije saopšten jer je maloletan, optužen je i za krađu u velikoj meri i posedovanje ukradene imovine.

Čovek koji se predstavio kao rođak žrtve pozdravio je hapšenje u objavi na društvenim mrežama u četvrtak uveče, dok je molio zakonodavce da postanu oštriji prema zločinu.

„Ova osoba je za sada van naših ulica, a mi se nadamo da će sistem ovog puta zaista odraditi svoj posao. Umorni smo od gledanja kako kriminalci izlaze na slobodu zbog naših blažih zakona o kriminalu“, napisao je Danijel Kofaro Hil.

„Ovaj nasilnik je još jedan primer kako se sitni kriminalci osećaju dovoljno hrabrim da eskaliraju svoje zločine, znajući da će se verovatno izvući udarcem po zglobu. Uprkos tome, čini se da nema hitnosti da sprovedu neophodne zakonske reforme kako bi se osiguralo da se ovi pojedinci smatraju odgovornim.

Tahliambouris ostaje u bolnici u kritičnom stanju, rekla je njena porodica na GoFundMe stranici.

Nakon napada, vlasti su pojačale patrole oko crkve.

„Parohijani su bili šokirani jer nemamo ovakvih incidenata ovde u ovom delu susedstva“, rekao je prethodno sveštenik Konstantinos Kalogridis. „Bilo ih je strah, bili su ljuti i tužni zbog žene dok je prolazila kroz ovo."

(Kurir.rs/ The NewYork post/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track