TRAJE DRAMA U TURSKOJ: Turisti propali kroz kabinu žičare, ima mrtvih, spasioci pokušavaju da SPASU ZAROBLJENE putnike (VIDEO)
Foto: ORHAN CICEK / AFP / Profimedia, STRINGER / AFP / Profimedia, Handout / AFP / Profimedia, Fatih Hepokur / AFP / Profimedia

novi detalji

TRAJE DRAMA U TURSKOJ: Turisti propali kroz kabinu žičare, ima mrtvih, spasioci pokušavaju da SPASU ZAROBLJENE putnike (VIDEO)

Planeta -

Spasioci i dalje pokušavaju da evakuišu sve putnike zaglavljene u kabinama nakon nesreće na žičari u Antaliji u Turskoj!

Turski ministar policije Ali Jerlikaja napisao je na svom profilu na društvenoj mreži X da su spasioci do 7 sati u subotu uspeli da evakuišu 98 od 184 osobe zaglavljene u kabinama.

1 / 5 Foto: AP/HIA

Deo stuba žičare, podsetimo, otkinuo se u petak oko 18 sati i udario u jednu od kabina i probio joj pod, a putnici su pali sa visine. Usled incidenta jedna osoba je poginula, a deset je povređeno, rekao je ministar zdravlja Fahretin Кoča.

Žičara je zaustavljena dok su 184 putnika ostala zarobljena u kabinama na visini.

- Do 7.15 spasioci su evakuisali 98 ljudi iz 15 visećih kabina - napisao je Jerlikaja na društvenoj mreži X i dodao da je u akciji spasavanja učestvuje sedam helikoptera i jedan vojni transportni avion.

Alpinisti i helikopteri su poslati da pomognu putnicima zaglavljenim na žičari.

Tursko ministarstvo odbrane saopštilo je da je poslalo transportni avion C -130 u pomoć spasiocima.

(Kurir.rs/RIA/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

01:10

Vatrogasci spasioci napustili šumu nedaleko od dvorišta osumnjičenog

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track