IRANSKI KOMANDOSI UPALI NA IZRAELSKI BROD: Spustili se iz Mi-17 i zaplenili teretnjak SVE VEĆA DRAMA NA BLISKOM ISTOKU (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

rastu tenzije

IRANSKI KOMANDOSI UPALI NA IZRAELSKI BROD: Spustili se iz Mi-17 i zaplenili teretnjak SVE VEĆA DRAMA NA BLISKOM ISTOKU (VIDEO)

Planeta -

Iranska revolucionarna garda zaplenila je u subotu u Ormuskom moreuzu teretni brod povezan sa Izraelom!

Na snimku se vidi kako se komandosi niz uže spuštaju na brod iz helikoptera Mi-17 i potom preuzimaju kontrolu nad plovilom.

Izraelski medij navode da su komandosi IRGC upali na brod sa kontejnerima MSC Aries koji plovi pod portugalskom zastavom, ali je povezan sa Zodijak grupom čiji je vlasnik izraelski milijarder Ejl Ofer. Times of Israel navodi da je tanker zarobila iranska vojno-politička formacija IRGC.

- Pomorske specijalne snage IRGC-a presrele su kontejnerski brod MCS Aries u Ormuskom moreuzu i evakuasale osoblje - navodi se u izveštaju iranske agencije IRNA.

MSC Aries se upravo prebacuje u iranske teritorijalne vode.

Brod je putovao iz UAE za Indiju.

Zvanični Teheran još nije komentarisao zaplenu tankera.

Izrael, podsetimo, očekuje direktan napad Irana na južni ili severni deo zemlje u narednih 24 do 48 sati, objavio je u petak Volstrit džornal, pozivajući se na dobro obavešteni izvor.

Teheran je obećao da će se osvetiti Izraelu zbog vazdušnog napada na iranski diplomatski kompleks u sirijskom glavnom gradu Damasku. U vazdušnom napadu poginulo je sedam pripadnika Кorpusa garde islamske revolucionarne revolucije.

Među njima su bila i dva vrhovna komandanta.

Bonus video:

03:50

TAKER ZAUSTAVIO NAPAD SAD NA IRAN! Novinarka iznela šok tvrdnje: Karlson ima OGROMAN UTICAJ na Trampa, ali se ne bori za njega

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track