JOŠ JEDNA DRAMATIČNA NOĆ U ORENBURGU! Poplavljeno 1000 kuća, stanovnici evakuisani
Foto: AP/Anatoly Zhdanov

ELEMNATRNA NEPOGODA

JOŠ JEDNA DRAMATIČNA NOĆ U ORENBURGU! Poplavljeno 1000 kuća, stanovnici evakuisani

Planeta -

Još oko 1.000 domova poplavljeno je u ruskom gradu Orenburgu u 24 sata do nedelje ujutru, ali je nivo vode reke Ural, koja protiče kroz grad, počeo da opada, rekli su zvaničnici.

"Protekla noć je i dalje bila prilično napeta", rekao je zamenik gradonačelnika Aleksej Kudinov, prenosi ruska državna novinska agencija RIA.

"Skoro 1.000 domova je poplavljeno u poslednja 24 sata“, dodao je on.

Ural je počeo da se povlači u nedjelju ujutro, objavila je uprava Orenburga putem aplikacije za razmenu poruka Telegram. Vlasti u južnom ruskom gradu u blizini Kazahstana upozorile su u petak hiljade stanovnika da se odmah evakuišu jer su se velike reke izlile iz svojih korita nakon istorijske poplave zbog otopljenog snega.

reka Ural, Poplave, Orenburg
foto: AP/Anatoly Zhdanov

Nivoi vode nastavili su naglo da rastu u ruskoj regiji Kurganu, istočno od Orenburga i na granici s Kazahstanom. zvaničnici su izjavili državnoj novinskoj agenciji TASS kako se očekuje da će nekoliko naselja duž reke Tobola biti poplavljeno u sledećih nekoliko dana. TASS je saopštio da je oko 770 domova bilo poplavljeno u regiji u 24 sata do nedelje ujutro.

(Kurir.rs/Index/Preneo: A.N.)

Bonus video:

00:19

Izlila se Zapadna Morava, poplavljeno Požeško polje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja