UKRAO KOLEGI IDENTITET, A ONDA MU "NABIO" DUGOVE: Nesrećni čovek završio na PSIHIJATRIJI, usledio FILMSKI obrt (VIDEO)
Foto: Profimedia

neverovbatno

UKRAO KOLEGI IDENTITET, A ONDA MU "NABIO" DUGOVE: Nesrećni čovek završio na PSIHIJATRIJI, usledio FILMSKI obrt (VIDEO)

Planeta -

Bivši radnik bolnice Univerziteta u Ajovi priznao je da je ukrao identitet drugog čoveka i koristio ga poslednjih 35 godina.

Metju Dejvid Kerans (58) se predstavljao kao Vilijam Donald Vuds - imenom i prezimenom koje je “usvojio” 1988., pošto je radio s pravim Vudsom u lokalu za prodaju hot dogova u Albukerkiju.

Ostaje nejasno kako je uspeo da iskoristi tuđ identitet u svakom aspektu svog života, dok sudski spisi otkrivaju da je 1990. godine uspeo da dobije ličnu kartu s Vudsovim generalijama.

Godinu kasnije, kupio je automobil na Vudsovo ime, ali sa čekovima bez pokrića. Iz tog razloga je ostavio vozilo u Ajdahu, a prethodno je ispraznio bankovni račun.

Izdat je nalog za hapšenje zbog problematičnih čekova, ali detalji ostaju nepoznati.

Kerans je nastavio da vodi “usvojeni” život, oženio se 1994. godine i postao otac. Dete je dobilo prezime Vuds.

Tokom 2012. godine, pribavio je Vudsov izvod iz matične knjige rođenih i preselio se u istočni Viskonsin. Potom se zaposlio u IT odeljenju bolnice Univerziteta u Ajovi.

Između 2016. i 2022. godine uzeo je nekoliko kredita za kupovinu automobila i druge zajmove, a sve na ime Vilijama Donalda Vudsa. Ukupna cifra iznosila je 200.000 dolara.

U tom periodu, pravi Vuds je živeo u Los Anđelesu kao beskućnik. Nekako je stupio u kontakt sa bankom i shvatio da postoje dugovanja na njegovo ime.

Ipak, službenik mu nije poverovao da je osoba za koju se predstavlja, pa je pozvana policija.

Kerans je dostavio kopije Vudsove kartice socijalnog osiguranja, izvoda iz matične knjige rođenih i vozačke dozvole. To je bilo dovoljno da mu nadležni poveruju.

Tako je pravi Vuds završio u pritvoru, pod sumnjom da se lažno predstavljao, dok je sud odlučio da ga pošalje u duševnu bolnicu u Kaliforniji.

Dve godine kasnije, izašao je na slobodu, platio kaznu, a traženo je i da prestane da se predstavlja kao Vilijam Vuds.

Ipak, nesrećni čovek nije želeo da se preda. Obratio se agencijama za sprovođenje zakona, kao i policijskoj upravi Hartlanda, gde je Kerans živeo.

Slučaj je stigao do detektiva Jana Malorija koji je naložio DNK test i konačno otkrio neverovatnu istinu, nakon 35 godina.

Pritisnut dokazima, Kerans je navodno odgovorio: “Moj život je gotov. Sve je nestalo”.

Optužen je za više krivičnih dela, među kojima su krađa identiteta i davanje lažnih identifikacionih podataka. Kazna još nije izrečena, a preti mu najmanje 30 godina robije.

(Kurir.rs/Telegraf/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja