SIRIJA STALA UZ IRAN: Damask se prvi put oglasio nakon napada dronovima i projektilima na Izrael TEHERAN DOBIO PODRŠKU SAVEZNIKA
Foto: Shutterstock, Printscreen/X

saopštenje

SIRIJA STALA UZ IRAN: Damask se prvi put oglasio nakon napada dronovima i projektilima na Izrael TEHERAN DOBIO PODRŠKU SAVEZNIKA

Planeta -

Ministarstvo spoljnih poslova Sirije saopštilo je da napad Irana na Izrael predstavlja akt samoodbrane!

- Iranski udari na izraelske vojne ciljeve izvođeni su u okviru iranskog ostvarivanja prava na samoodbranu u skladu sa članom 51 Povelje UN - navodi se u saopštenju sirijskog ministarstva spoljnih poslova koje je objavila SANA.

Ministarstvo je dodalo da Sirija izražava solidarnost sa Iranom.

Iranska Islamska revolucionarna garda (IRGC) saopštila je u subotu uveče da napada teritoriju Izraela kao odgovor na napad na iranski konzulat u Siriji početkom aprila. Napad je prema različitim izvorima izveden sa nekoliko stotina projektila i bespilotnih letelica.

Izraelske vazduhoplovne snage, podsetimo, raketirale su 1. aprila zgradu iranskog generalnog konzulata u glavnom gradu Sirije Damasku, a prema navodima IRGC ubijeno je sedam visokih oficira. Među njima su Mohamed Reza Zahedi koji je bio komandant snaga Kuds u Siriji i Libanu i njegov zamenik Mohamed Hadija Hadži Rahimi.

Teheran je rekao da zadržava pravo da odgovori.

(Kurir.rs/RIA/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

04:36

SIRIJA MOŽE DA UGROZI IZRAEL I SAD POMOĆU SPECIJALNE TAKTIKE! Prof. Petričković upozorava: Ozbiljanu su faktor i snažna varnica!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja