NOVI DETALJI MASAKRA U SIDNEJU: Napadač imao plan, policija misli da je za žrtve birao SAMO ŽENE
Foto: X/disclosetv

HOROR

NOVI DETALJI MASAKRA U SIDNEJU: Napadač imao plan, policija misli da je za žrtve birao SAMO ŽENE

Planeta -

Policija kaže da je muškarac koji je ubijao nožem u popularnom tržnom centru u Sidneju verovatno ciljao na žene.

Džoela Kočija (40) ubila je policajka koja je reagovao nakon što je nožem izbo najmanje 14 ljudi - uglavnom žena - tokom popodnevnog napada u Bondi Vestfildu.

„Meni je očigledno,a i detektivima je očigledno da je oblast interesovanja prestupnika bio na ženama i da je izbegavao muškarce“, rekla je komesarka policije Novog Južnog Velsa Karen Veb za ABC Nejuz Brekfast.

„Ne znamo šta je delovalo u glavi prestupnika i zato je sada važno da detektivi provode toliko vremena intervjuišući one koji ga poznaju, bili su oko njega, bliski njemu. Da bismo mogli da dobijemo uvid u ono što je možda mislio."

Pet od šest izbodenih na smrt bile su žene. Nekoliko drugih, uključujući bebu, je povređeno.

Vlasti su ranije saopštile da je napad povezan sa Kaučijevim "mentalnim zdravljem" i da je on već poznat policiji, ali da nikada nije bio uhapšen ili optužen u svojoj matičnoj državi Kvinslend.

Kauči je nekoliko godina živeo od mesta do mesta i sa 17 mu je dijagnostikovana nepotvrđena mentalna bolest, otkrila je policija Kvinslenda nakon masakra.

Policija Novog Južnog Velsa potvrdila je da su od 18 izbodenih osoba 14 bile žene. Devet žena i malo dete ostaju u bolnici.

(Kurir.rs/ The NewYork post/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track