VADILI ZUB OPASNOM GMAZU, PA JEDVA SAČUVALI ŽIVU GLAVU: Kamera zabeležila JEZIV TRENUTAK, ovo do sada NIJE VIĐENO (VIDEO)
Foto: Printscreen

kao iz horor filmova

VADILI ZUB OPASNOM GMAZU, PA JEDVA SAČUVALI ŽIVU GLAVU: Kamera zabeležila JEZIV TRENUTAK, ovo do sada NIJE VIĐENO (VIDEO)

Planeta -

Vađenje zuba golemom morskom krokodilu zamalo je završilo tragično kada se opasna zver divljački bacala levo-desno pri čemu je čuvar zoološkog vrta jedva izvukao živu glavu.

Cela ekipa čuvara zaputila se prema parku krokodila u australijskoj saveznoj državi Novi Južni Vels kako bi pregledala Elvisa, ‘najnestašnijeg australijskog krokodila‘.

Veterinar je krokodilu dužine 4,7 metara dao sredstvo za opuštanje mišića, što je omogućilo čuvarima, a bilo ih je ukupno sedam, da mu sednu na leđa kako bi ga obuzdali.

Potom su teški drveni klin, omotan gumom ugurali Elvisu između čeljusti kako bi veterinari mogli da pregledaju urasli zub. Nadali su se da će moći da naprave rendgenski snimak i izvade zub, ali nije sve išlo po planu.

Nekoliko trenutaka nakon što su čuvari skočili Elvisu na leđa, gmaz od pola tone počeo je da se bacaka i mlati glavom levo-desno.

Iz njegove čeljusti izleteo je klin od 5 kilograma i pogodio glavnog veterinara. Završio je sa gadnom modricom na glavi.

"Sve je bilo gotovo za 15 sekundi, a činilo se kao da traje celu večnost" rekao je.

"Nikada mi se nije dogodilo nešto lično, a ulovio sam na stotine velikih krokodila. Jednostavno je poludeo" ispričao je.

"Bang, odjednom sam dobio udarac u glavu. Nisam ni znao šta se dogodilo. Ne mogu vam opisati koliko sam čvrsto držao krokodila jer da sam ga pustio, da me odbacio na stranu, izložio bih celi tim opasnosti" rekao je.

"Izgledalo je kao neka borba. U jednom trenutku, moja glava bila je pokraj Elvisove, gledao sam ravno u njegova usta i znao sam da u tom trenutku moram da izvućem tim iz opasnosti. Stvari su izmakle kontroli" ispričao je.

Objasnio je da su krokodilu Elvisu dali sredstvo za opuštanje mišića jer je za gmaza tako sigurnije nego da mu se ubrizga jači sedativ. Ipak, to čini situaciju opasnijom za čuvare.

Uprkos incidentu, isti tim čuvara pokušao je drugi put da svlada Elvisa uz dodatnu dozu sredstva. Ovoga puta veterinari su uspeli da mu izvade zub koji se inficirao.

Elvis se nalazi u australijskom parku reptila od 2007. godine.

(Kurir.rs/Jutarnji/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track